Foci

Levonulna a Fradi, ha huhognak a nézőtéren

A Ferencváros holland vezetőedzője nem érti a magyar drukkereket, és védené a játékosokat a jövőben.


Fotó: MTI

A Ferencváros 0-0-s döntetlent játszott a Szombathelyi Haladás otthonában, ezzel valamelyest megtört a lendülete a remekül összerakott Fradinak.

A Haladás magyar játékosokkal bizonyította, hogy az erős játékkerettel bíró csapatokkal szemben is képes “pontosan” focizni.

A két csapat vezetőedzőjének értékelése sokat mondó, különösen Ricardo Monizé, akit meglepett, hogy huhogtak a szurkolók a színesbőrű játékosok labdavezetése közben.

Valóban szégyenteljes egy módi ez Magyarországon, de siessünk megjegyezni, hogy ennek első ékes példája éppen a Ferencváros stadionjában esett meg: 1995-ben az Ajax elleni Bajnokok Ligája-találkozón, és azóta is fel-feltűnik ez a jelenség – nem csak a Fradi meccsen persze.

Egy éve egyébként épp a Ferencvárost büntette meg az MLSZ, amiért a Debrecen elleni meccsen a drukkerek huhogtak Adamo Coulibaly labdaérintései alkalmával…

Moniz azt mondja, ha legközelebb előfordul hasonló eset, levonul a pályáról a zöld-fehér csapat.

A vezetőedzők nyilatkozatai:

Ricardo Moniz: “Jó mérkőzést láthattak a nézők, mindkét csapat a győzelemre törekedett. Az első félidőben Leonardo alakított ki Pericnek egy nagy helyzetet, amely azonban kimaradt. Ezen kívül nem tudtunk komolyabb lehetőséget kialakítani. Az ellenfél gyors játékosai érvényesülni tudtak, így sokszor hátrafelé kellett tolódnia együttesünknek. Igaz, gólhelyzete a Haladásnak sem igazán akadt.

A második játékrészben nem tudtunk nyomást gyakorolni a középpályán. Nagyszerű párharcok voltak: Besic Radóval, Somalia Halmosival került többször is össze. A futballban fontos, hogy a játékvezető védje a játékot és a futballistákat. Emellett a szurkolóknak is jobban kellene tisztelniük a labdarúgóinkat.

Senki nem vállalja ugyanis a felelősséget azért, hogy a drukkerek huhognak. Ez nem való a futballpályára. Elképzelhető, hogy hasonló esetben legközelebb levonulunk a pályáról.”

Artner Tamás: “Nagyon készültünk a Fradiból, részletesen kielemeztük őket. Tudtuk, hogy van egy kiváló Bödéjük, aki jelenleg az NB I. legjobb centere, egy Leonardójuk, aki magasan a magyar bajnokság fölött van tudásban, és számos kiváló szélsőjük. Éppen ezért választottuk a három középső védős felállást, amelyben mindhárom játékosom kiválóan teljesítette feladatát.

Ezáltal jól kontrolláltuk Bödét és Leonardót is. Az első félidőben ikszes mérkőzés volt, a végjátékban viszont gyengék voltunk. Próbáltunk kockáztatni, ám a frissesség hiányzott. Igazságos döntetlen született, ami óriási eredmény számunkra a mostani Fradi ellen.”

Videó – a találkozó összefoglalója:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik