Foci

Barcelona: Messi nélküli 5-0

cesc fabregas (cesc fabregas, barcelona, )
cesc fabregas (cesc fabregas, barcelona, )

Parádés győzelmet aratott a katalán csapat a Mallorca ellen a spanyol bajnokság 30. fordulójában.

 

Fotó: AFP

A sorozatban 19 meccsen bajnoki gólt szerző, valamennyi aktuális bajnoki ellenfélnek a világtörténelemben elsőként egy idényben betaláló Lionel Messi nem volt ott a Barcelona kezdőcsapatában szombaton este.

Az ok egyszerű: a Paris SG ellen megsérült a Bolha, és bár nem súlyos a sérülés, a lényeg mindenképpen a PSG elleni jövő heti visszavágó, amelyet 2-2-es döntetlen után vár majd a Barcelona.

Ennek ellenére sem volt piskóta a katalánok tartalék kezdőcsapata: Pinto – Dani Alves, Piqué, Bartra, Montoya – Thiago Alcantara, Song, Iniesta – Alexis Sanchez, Fabregas, Tello. Legalábbis az eredményt tekintve semmiképp.

A Barca már a félidőre kiütötte a Mallorcát, így nem volt kérdés, megszerzi-e a három pontot. Végül közönségszórakoztató játékkal tette. Fabregas mesterhármast szerzett, Alexis Sanchez duplázott. A csoda az volt, hogy a 46. perc után már nem született gól. Az öt gól mindegyike parádés, igazi Barca-találat volt.

Sőt, Tito Vilanova – aki bajnokin ismét a kispaon ült gyógykezelése után – a 70. percben beküldte a pályára a májátültetése után visszatérő franciua Eric Abidalt.

Érdekesség továbbá, hogy a 30. fordulóban minden eddig lejátszott meccsen esett legalább 5 gól: a Granada 5-1-re kapott ki hazai pályán a Betistől, a Real Sociedad 4-2-re nyert a Málaga ellen, a Real 5-1-re verte a Levantét, a Deportivo pedig 3-2-re a Zaragozát.

Eredmény – spanyol bajnokság:

Barcelona – Mallorca 5-0 (4-0)
gólszerzők: Fabregas (20., 37., 46.), Sanchez (22., 39.)

Videó – a Barcelona fantasztikus győzelme:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik