Foci

Parádés jelenet a magyar futballpályán

dusan vasiljevic (dusan vasiljevic, újpest, )
dusan vasiljevic (dusan vasiljevic, újpest, )

Az Újpest egy nagyszerű sarkazós góllal nyert, míg a Győr kettőt vágott a Pécsnek. Így látták a meccseket az edzők.

Fotó: MTI

A fordulót az Újpest-Kaposvár összecsapás nyitotta. A két középmezőnyben tanyázó alakulat meccsén szinte alig akadt helyzet, így tipikusan egygólos találkozó volt. Ez az egyet pedig a lilák lőtték, pontosabban Vasiljevic, aki egy szabadrúgás után sarokkal talált a kapuba. Tegyük hozzá, Hajduch majdnem hárított, ám végül róla került a gólvonal mögé a labda, de a meglátás és a kivitelezés így is dícsérendő.

“Az egészet leírhatjuk azzal, hogy győztünk. Nem ismertem rá a saját csapatomra, nem azt láttam, amit a Ferencváros vagy a Debrecen ellen. Miénk a három pont, ennyi.Semmi sem tetszett, nagyon lassan játszottunk, lassúak voltak a labdaátvételeink, nem voltunk szervezettek sem” – értékelte a látottakat Marc Leliévre, az újpestiek trénere.

“Idáig sem voltam népszerű Újpesten, és most sem leszek ezek után. Úgy gondolom, hogy nem lett volna szabad elveszítenünk ezt a meccset a játék alapján. Az Újpestnek akkor voltak lehetőségei, amikor mi már teljesen kinyíltunk a végén. A mi egyéni döntéseinkben lévő hiba, elöl is és hátul is, az hozta meg az Újpestnek a győzelmet” – vélekedett a találkozóról Prukner László.

Az OTP Bank Liga éllovasa, a Győr furcsa mérkőzésen szerezte meg a három pontot: ugyanis Pécsen háromszor is villant a piros lap, ebből kettőt a hazaiak, egyet a vendégek kaptak. Gól pedig kettő is született, előbb Trajkovic és Kronaveter ünnepelhetett. Sikerével a Győr magabiztosan vezeti a bajnokságot az MTK előtt.

“Első tíz percben gyengébben kezdtünk, utána viszont a Győr megszerezte a vezetést. Az első félidőben volt azért két-három lehetőségünk. A második félidőben még kilenc emberrel is úgy érzewm a cspat maximálisan küzdött,. az igaz, hogy nagy helyzetet nem tudtunk kialakítani, de a Győr az ország egyik legjobb cspata.” – nyilatkozta a találkozó után Lőrincz Emil, a pécsiek mestere.

Kollégája, Pintér Attila érthetően boldog volt, hogy csapata ismét nyerni tudott.

“Az első félidőben sokkal jobban alkalmazkodtunk.A srácok ezen a nehéz talajon is maradéktalanul megtették azt amit meg kell, büszke lehet rájuk a város, a klub, a szurkolók, hiszen ahogy ezek a játékosok ahogy küzdenek egymásért, és a klubjukért, és mellette jól is játszanak, ez nagy öröm lehet a győriek számára.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik