Foci

Mourinho: Még nem jutottunk tovább

A Real Madrid 3-0-s győzelme ellenére is óvatosan nyilatkozott csapata Bajnokok Ligája-továbbjutásáról José Mourinho.

Ahogyan arról írtunk, a Real Madrid imponáló magabiztossággal győzte le 3-0-ra a török Galatasaray együttesét a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében.

A törökök előzőleg optimistán nyilatkoztak, Burat Yilmaz például azt mondta, ha kiverik a Realt, megnyerik az egész sorozatot. Nos, erre az első meccs után vajmi kevés esélyük van. A spanyoloknak egyetlen tény miatt más taktika mellett kell pályára lépniük: a visszavágón Sergio Ramos és Xabi Alonso sem léphet pályára eltiltás miatt.

“Azt gondolom, komolyan játszottunk, nagyon tiszteltük a Galatasarayt. Tudtuk, hogy jó csapat, fantasztikus támadókkal, így jól kellett védekeznünk. Azt hiszem, jobban védekeztünk végül, mint támadtunk. Több gólt is szerezhettünk volna, néhány helyzetet elfecséreltünk, de üdvözlendő, hogy nem kaptunk gólt.

Ha betalálunk a visszavágón, a Galatának ötöt kellene rúgnia, igaz, a futballban láthattunk már hihetetlen fordulatokat. Semmin sem lepődnék meg, nem jutottunk még tovább. Isztambulban nagyon nehéz játszani, az egyetlen esélyünk, ha komolyan vesszük azt a meccset is. Mindent beleadnak majd, ismerem Fatih Terimet, megpróbálják majd a lehetetlent, miért is ne tennék. Épp ezért kell figyelnünk” – értékelte a látottakat és mérlegelte az esélyeket José Mourinho, a Real Madrid vezetőedzője, aki a meccs végén üdvözölte két korábbi játékosát az egykori chelsea-s Didier Drogbát és az interes Wesley Sneijdert.


Fatih Terim és José Mourinho Fotó: AFP

“A rengeteg gyakorlás ellenére nem tudtuk elkerülni a gólokat. Ezen a szinten már minimalizálni kell a hibákat a siker érdekében. A Real Madrid dominált a meccsen, ezt el kell ismerni. A visszavágó nem lesz egyszerű, szerettünk volna továbbjutási reményekkel kecsegtető pozícóból indulni, de ez már nem következhet be. A játékosaim mindent megtettek, erre futotta.

A török futballnak tudnia kell, ha ott a helyzet, be kell lőni. Fel kell hagynunk az álmodozással, és az érzelmekkel. Ha jobban koncentrálunk, lőhettünk volna akár két gólt is. A két csapat között nagy volt a különbség, sokszor ez ellen nem tudsz tenni semmit. Nem egyszerű háromgólos hátrányban a Madrid ellen meccset játszani, de a visszavágón is mindent megteszünk majd” – mondta Fatih Terim, a Galatasaray vezetőedzője a mérkőzést követően.

Videó – emlékeztetőül:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik