Foci

Klopp: Tovább tudunk és akarunk jutni

borussia dortmund (borussia dortmund, )
borussia dortmund (borussia dortmund, )

A Dortmund gól nélküli döntetlent játszott a Málaga ellen idegenben, ez jó alap a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágójára.

Már írtunk róla, hogy a Málaga nem tudott gólt lőni a Borussiának és ez fordítva is igaz volt szerda este Spanyolországban. Mindez azt jelenti, hogy a BL negyeddöntőjének jövő heti visszavágóját a németek kezdhetik kedvezőbb pozícióból.

“Nagyon jó meccset játszottunk, szerintem a közönség is élvezte, mindkét csapat támadott. A Dortmund nagyszerű csapat, ha megnézzük az eddigi eredményeiket az idei kiírásban: négy gólt lőttek az Ajaxnak, eredményesek voltak a Bernabeuban, de a Manchester City otthonában is.

Nyílt volt a küzdelem, és a továbbjutás is az maradt. Szerencsére Demichelis nem kapott sárga lapot, így Manuel és Welligtont kell csupán helyettesítenünk” – így Manuel Pellegrini, a Málaga vezetőedzője.

Mario Götze Fotó: AFP

“Nem tudtunk élni a lehetőséggel, de türelmesnek kell maradnunk, hogy a végén miénk legyen a továbblépés. A meccs végén kissé elvesztettük az uralmat, és a Málaga egyre jobban játszott. De mindenképp elégedett lehetek azzal, hogy nem kaptunk gólt.

A szünetben azt mondtam a srácoknak, hogy remekül játszanak, de szükség van egy kis kreativitásra a támadások befejezésénél. A Málaga úgy játszott, ahogyan azt előzetesen gondoltuk. A végén persze mindig hiányzott valami, ezért nem nyertünk. Tudjuk mit kell tenni a visszavágón, amelyet meg akarunk és meg tudfunk nyerni” – értékelt Jürgen Klopp, a német mester.

Videó – a találkozó összefoglalója:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik