Foci

A Fradi már megint megúszta

ftc-ujpest(3)(960x640)(1).jpg (ftc, újpest, vladan cukic, )
ftc-ujpest(3)(960x640)(1).jpg (ftc, újpest, vladan cukic, )

Az MLSZ fegyelmi testülete eltörölte a Ferencváros zárt kapus büntetését.

A Ferencvárost az Újpest elleni hazai meccs rendezési hiányosságai miatt kétmillió forintra büntette korábban a Magyar Labdarúgó Szövetség Fegyelmi Bizottsága, valamint egy mérkőzés erejéig zárt kapus büntetést is kiszabott rá.

Ez utóbbi büntetést június 30-ig felfüggesztette a testület, most viszont bejelentette, „mellőzi is”. Ugyanakkor a kétmillió forintos pénzbírságot három és fél millióra emelte.

Ennek oka, hogy a súlyos rendezői hiányosságok, helyenként szándékos szabályszegések, valamint a hazai szurkolók által bevitt pirotechnikai eszközök használata és bedobálása veszélyeztette a drukkerek, illetve a játékosok testi épségét is.

Az MLSZ a mostani döntés kapcsán hangsúlyozta, nem szeretné a sportszerű szurkolókat egy lehetséges zárt kapus mérkőzéssel büntetni, azt csupán a legvégső eszköznek tekinti, mivel ez az egyik legsúlyosabb szankció, ami nem szolgálja a labdarúgás érdekeit.

A büntetésekből befolyt összeget az MLSZ az egészségügyileg vagy szociálisan rászoruló volt labdarúgókat támogató Focisegély Alapítvány számlájára utalja.

A meccset 2-1-re a Ferencváros nyerte meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik