Foci

Súlyos vezéráldozatokkal járt a Barca döntetlen

Victor Valdes (barcelona, paris saint-germain, barcelona fc, victor valdes, )
Victor Valdes (barcelona, paris saint-germain, barcelona fc, victor valdes, )

Párizsban a Barcelona végig uralta a mérkőzést, de nagyrészt Ibrahimovic zsenialitásának köszönhetően mégis döntetlen lett a vége. Ráadásul Messi és Mascherano is megsérült.

Párizsban a hazaiak kezdtek jobban, Lavezzi révén kapufáig is jutottak, de aztán szép csendesen elkezdődött a tiki-taka. Az első félidő hajrájára érett góllá a Barcelona labdatartása – lényegében a párizsi védelem első megingását kihasználták. Egy rövid felszabadítást – vagy azonnali Barcelona-labdaszerzést, nézőpont kérdése – követően Dani Alves valami zseniális bal külsős mozdulattal tálalt a kifutó védelem közt berobbanó Lionel Messi elé, aki kapásból kilőtte a a hosszút (0-1).

Az argentin sztárcsatár aztán térdsérülés miatt a második félidőre már nem tért vissza a pályára – szerdán derül ki mennyire súlyos -, de a katalánok így is többször növelhették volna előnyüket a folytatásban. A helyzetek ugyanakkor rendre kimaradtak, és mivel a PSG nem csak a védekezéssel törődött, tíz perccel a vége előtt Zlatan Ibrahimovic be is talált a vendégek kapujába (1-1).

A 84. percben Mascherano is vérző térddel hagyta el a pályát, majd a Barcelona előtt adódott újabb lehetőség, amikor a 89. percben Sirigu az ötösön buktatta a mérkőzés folyamán végig rendkívül aktív Sánchezt. Stark bíró büntetőt ítélt, amit Xavi kíméletlenül kihasznált (1-2).

Már mindenki elkönyvelte a vendégek sikerét, de a katalán védelem nem bírta ki az utolsó percekben a nagy nyomást, Ibrahimovic szépen lekészített labdáját Matuidi a 94. percben a kapuba rúgta (2-2). A párizsi egyenlítés ellenére a párharc „félidejében” a Barcelona sokkal jobban áll két rúgott góljának köszönhetően.

A játéknap másik mérkőzésén a Bayern hazai pályán 2-0-ra elintézte a Juventust.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, 1. mérkőzések:

Paris Saint-Germain (francia) – FC Barcelona (spanyol) 2-2 (0-1)
gól: Ibrahimovic (80.), Matuidi (94.), illetve Messi (38.), Xavi (89., büntetőből)

Bayern München (német) – Juventus (olasz) 2-0 (1-0)
gól: Alaba (1.), Müller (63.)

„Remek eredménynek tartom az idegenben elért 2-2-t, de súlyos árat fizettünk érte” – utalt Messi és Mascherani sérülésére Jordi Roura, a Barcelona másodedzője. És valóban, az első információk szerint Mascherano hat hétre kidőlt, míg Lionel Messi jobb combizma húzódott meg.

„A mérkőzés végére elromlott a szánk íze, de szerencsére ott a visszavágó. Jól játszottunk, végig mi irányítottunk, végül is idegenben jó ez a döntetlen” – értékelt Andrés Iniesta, a Barcelona játékmestere.

Carlo Ancelotti, a PSG olasz mestere annak ellenére nem tűnt elégedetlennek a mérkőzést követően, hogy csapata „csak” döntetlent ért el hazai pályán. „Jó mérkőzés volt. Az első félidőben remekül megoldottuk a feladatunkat, de aztán jöttek a gondok. Iszonyatos energiánkba került az egyenlítés, de meccsben maradtunk. Nem semmi, hogy kétszer betaláltunk a Barcának, a visszavágón is meg kell ezt tennünk.”

A PSG szekerét leginkább Zlatan Ibrahimovic tolta, gólt és gólpasszt is adott, így lényegében a továbbjutást illetően ő tartotta meg a PSG esélyeit. „Szenzációsan játszottunk, de nem volt szerencsénk. Sok helyzetünk volt kezdetben, Lavezzié például, de ezek kimaradtak. A bekapott gól után rettentő nehéz volt” – értékelte csapata teljesítményét a svéd, aki csodák csodájára nem magát tolta előtérbe. Mondjuk volt mire szerénynek lennie…

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik