Foci

0-2-ről ikszelt a Spurs, könnyen nyert a Chelsea

chelsea (chelsea, )
chelsea (chelsea, )

Az Európa Liga negyeddöntős mezőnyének három angol csapata három különböző eredményt ért el csütörtök este.

Torres maszkban duplázott
Fotó: AFP

A tavalyi Bajnokok Ligája-győztes Chelsea a Sparta Praha és a Steaua Bukarest nehézkes legyőzése után a Rubin Kazannyal találta szembe magát. A londoniak számára rendkívül fontos lett volna, hogy Londonban nyerni tudjanak, hiszen Oroszországban rendkívül nehéz helyt állni.

Így a Kékek megrohamozták a Kazany kapuját már a kezdőrúgás után, és 30 perc elteltével már 2-0-ra vezettek: előbb Torres, majd Moses tudott eredményes lenni. A vendégek azonban nem adták fel, küzdöttek a szépítésért, és ez még a szünet előtt össze is jött nekik, hiszen Natcho vágta be a javukra megítélt büntetőt.

Arról, hogy biztos legyen a Chelsea sikere, Fernando Torres gondoskodott, hiszen Mata beadását küldte fejjel a gólvonal mögé.

A Tottenham a Videotont búcsúztató Baselt fogadta, szintén Londonban. A meccs előtt egyértelműen a Spurst vélte mindenki esélyesnek, ehhez képest a svájciak 2-0-ra megléptek. A hazaiak azonban fellélegezhettek, amikor Adebayor és Sigurdsson bevette Sommer kapuját, hiszen így egyenlíteni tudtak az angolok, de ez az eredmény is kevés, hiszen a visszavágót így jóval jobb helyzetből várhatja a Basel. A második játékrészben egyébként Scott Parker az üres kapu mellé gurított, így akár nyerhetett is volna a Tottenham.

A harmadik angol együttes, a Newcastle pedig nagy pofonba szaladt bele Portugáliában: a Benfica egy hármast rúgott a Szarkáknak azután, hogy Cissé még a fekete-fehéreket juttatta előnyhöz a 12. percben.

Sokáig úgy tűnt, a Fenerbahce nem tud gólt lőni a második félidőben szinte végig emberhátrányban focizó Lazio ellen, azonban a hajrában büntetőhöz jutottak a törökök. A mészpont mögé Webo állt, és be is vágta a kapuba a játékszert, majd a 90. percben még Kuyt is betalált, így kétgolós előnyt szerzett a Fener a visszavágóra.

Eredmények – Európa Liga, negyeddöntő, 1. mérkőzések

Benfica – Newcastle 3-1 (1-1)
Gólszerzők: Moreno (25.), Lima (65.), Cardozo (71.-büntetőből) illetve Cissé (12.)

Chelsea – Rubin Kazany 3-1 (2-1)
Gólszerzők: Torres (16., 70.), Moses (32.) illetve Natcho (41.-büntetőből)

Fenerbahce – Lazio 2-0 (0-0)
Gólszerzők: Webo (78.-büntetőből), Kuyt (90.)
Piros lap: Onazi (47.)

Tottenham – Basel 2-2 (1-2)
Gólszerzők: Adebayor (40.), Sigurdsson (58.) illetve Stocker (30.), Frei (34.)

Az Európa Liga negyeddöntőinek gólösszefoglalója

Ajánlott videó

Olvasói sztorik