Foci

Mourinho az ellenfél edzőjétől tart a leginkább

Fatih Terim (fatih terim, fatih terim, Burak Yilmaz)
Fatih Terim (fatih terim, fatih terim, Burak Yilmaz)

A német bajnoki címvédő Borussia Dortmund a sorozat meglepetéscsapatának, a spanyol Málagának a vendége lesz, míg a Real Madrid a török Galatasarayt fogadja a BL negyeddöntőjének szerdai első felvonásán.

Tizenkét év után ismét a negyeddöntőben találkozik egymással a Real Madrid és a Galatasaray a labdarúgó Bajnokok Ligájában. A két csapat közös történetét kizárólag ez, a 2000/01-es idényben lejátszott párharc jelenti a legrangosabb európai kupasorozatban.

Igaz, abban a szezonban az Európai Szuperkupáért is összecsapott a két gárda, a törökök pedig Mario Jardel hosszabbításban szerzett góljával diadalmaskodtak. A madridiak ugyanakkor a legjobb nyolc között visszavágtak: bár az első mérkőzést Isztambulban 3-2-re a törökök nyerték, a madridi meccsen a duplázó Raúl vezérletével a spanyolok 3-0-ra győztek és továbbjutottak.

A Galatasaray kifejezetten jól szerepel otthonától távol is, ugyanis legutóbbi 18 idegenbeli összecsapásából mindössze kettőt veszített el. Ugyanakkor a Real Madrid José Mourinho irányításával eddig 16 BL-mérkőzést játszott hazai pályán, ezek közül pedig csak egyszer kapott ki.

„Rendkívül nehéz meccsre számítok. Fatih Terim nagyszerű edző, és olyan játékosai vannak, akik már Európa topcsapataiban is bizonyítottak. Drogba, Sneijder és Yilmaz bármelyik BL-csapatban helyet követelnének. Szervezetten, mindent beleadva kell majd futballoznunk” – méltatta az ellenfelet Mourinho a mérkőzést megelőzően.

Az mindenképpen a Madrid mellett szól, hogy a protugál tréner pályafutása során eddig minden BL-negyeddöntő párharcából győztesen került ki, 2004-ben a Portóval, 2005-ben és 2007-ben a Chelsea-vel, 2010-ben az Internazionaléval, az elmúlt két évben pedig a Reallal is bejutott az elődöntőbe.

A Santiago Bernabeu Stadionban sorra kerülő mérkőzésen a BL mostani kiírásának két legjobb góllövője is pályára lép, a hazaiaknál Cristiano Ronaldo, míg a vendégeknél – a magyarok elleni vb-selejtezőn is eredményes – Burak Yilmaz egyaránt nyolc-nyolc gólt szerzett a sorozatban.

A másik szerdai összecsapáson a BL-újonc Málaga a német bajnok Borussia Dortmund együttesét látja vendégül. Mindkét gárda remek formában várja az összecsapást, ugyanakkor a párharc esélyese mindenképpen Jürgen Klopp együttese, amely a csoportkörben már a Real Madrid, a Manchester City, illetve az Ajax Amsterdam otthonából is ponttal, pontokkal távozott.

„Reméljük, hogy sikerül legalább minimális előnyt kiharcolnunk a dortmundi visszavágóra” – nyilatkozta a Málagát irányító Manuel Pellegrini, aki a 2005/06-os idényben az akkor szintén BL-újonc Villarreal mestereként az elődöntőig vezette csapatát.

A Bajnokok Ligája negyeddöntőinek szerdai programja:

Málaga (spanyol) – Borussia Dortmund (német) 20.45
Real Madrid (spanyol) – Galatasaray (török) 20.45

Ajánlott videó

Olvasói sztorik