Foci

Fél lábbal elődöntőben a Real Madrid

real madrid (real madrid, )
real madrid (real madrid, )

A Bajnokok Ligája-negyeddöntő első mérkőzésén a Real Madrid lefocizta a Galatasarayt: a spanyolok nyertek.

Egyértelműen a Blancók voltak a mérkőzés és a párharc esélyesei is, hiszen a Real Madrid jóval komolyabb játékerőt képvisel török riválisánál. A spanyolok ráadásul komoly csapatok búcsúztattak: a csoportkörben a Manchester Cityt és az Ajaxot, a nyolcaddöntőben a Manchester Unitedet, míg a Galatasaray sorsolása könnyebb volt, a német Schalkét kellett elintézniük az előző körben.

A vendégek Drogbával, Sneijderrel, Yilmazzal rohamozták volna a Real kapuját, ha a hazaiak ezt hagyták volna, ugyanis Ronaldóék már az első percektől kezdve uralták a játékot, és sorra alakították ki a helyzeteket. Az első gólra nem is kellett sokat várni, Özil kiugratása után a portugál átvette a labdát, majd hanyagul, ám nagyszerűen átemelte a játékszert Muslera fölött.

Sok izgalom nem maradt a visszavágóra – Fotó: AFP

A vezető találat után átadta a kezdeményés lehetőséget a Real Madrid, de a Galatasaray nem tudott mit kezdeni a labdával, ennek pedig az lett az eredménye, hogy Benzema is szerzett egy szemfüles találatot a 29. percben.

A fordulás után Sneijdert lehozta a pályáról Fatih Terim, és szerkezi váltást hajtott végre csapatán: három belső védővel álltak fel a második felvonásra a törökök. A spanyolok így nehezen törték át a Galatasaray védelmét, a törökök támadóalakzata pedig továbbra is gyengén muzsikált, egy-két lehetőségtől eltekintve nem forgott veszélyben Lopez kapuja.

A törökök a hajrára fejben is elfáradtak, Xabi Alonso szabadrúgása után Higuaint teljesen üresen hagyták, így az argentin zavartalanul fejelt a hálóba (3-0). Az utolsó tízpercre José Mourinho megerősítette a középpályát, így a törökök szinte nem is találkoztak a labdával. A vége sima, háromgólos madridi győzelem lett, amival a visszavágó már csak formalitásnak tűnik.

A Malaga-Borussia Dortmund mérkőzésről IDE kattintva olvashatsz.

Eredmény – Bajnokok Ligája, negyeddöntő, 1. mérkőzés

Real Madrid – Galatasaray (1-0)
Gólszerző: Ronaldo (9.), Benzema (29.), Higuain (73.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik