Foci

Kérdéses a Chelsea kapusának sorsa

Thibaut Courtois (thibaut courtois, )
Thibaut Courtois (thibaut courtois, )

Thibaut Courtois-t megtartaná jelenlegi munkaadója, az Atlético Madrid, de a Chelsea is visszarendelheti nyáron a hálóőrt.

A 20 esztendős belga kapus játékjogát még 2011-ben vette meg a Chelsea, ám szinte azonnal kölcsön is adták őt az Atlético Madridhoz. A spanyol fővárosban nagyon elégedettek vele, tavaly nagy szerepe volt abban, hogy az együttes Európa Ligát nyert, míg idén éppen Bajnokok Ligája-induláshoz segíti a Matracosokat.

Épp ezért meghosszabbítanák vele a kölcsönszerződést Madridban, ám erre a Chelsea-nek is rá kellene bólintania. Londonban ugyanakkor időt kértek, mivel Rafa Benítez már biztosan távozik a szezon végén, így gőzerővel folyik az új menedzser keresése. A Chelsea vezetősége amondó, amint meglesz a szakember, akkor leülnek vele és egyeztetnek Thibaut Courtois jövőjét illetően.

„Mindenki a jövőmről kérdezget mostanában. Ami biztos: július 1-jéig mindent megteszek az Atlético Madrid sikereiért, azt szeretném, ha a csapat indulhatna a Bajnokok Ligájában a következő szezonban. Ha itt leszek én is következő idényben, annak nagyon örülni fogok, mert szeretek itt lenni a klubnál és a szurkolóink is fantasztikusak. Ha csak rajtam múlna, egy évet még biztosan maradnék, de a jövőmről a két klubnak kell megegyeznie” – mondta a fiatal hálóőr.

A nemzetközi sajtóban már olyan pletykák is napvilágot láttak, hogy a Chelsea csak abban az esetben engedi el Courtois-t ismét az Atlétihez, ha közben Londonban is hosszabbít egy esztendővel. Így amikor csatlakozna a Chelsea-hez 2014 nyarán, úgy még három év lenne vissza a kontraktusából.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik