Foci

BL kedd: idei bajnokok ligája

David Beckham, Zlatan Ibrahimovic (david beckham, zlatan ibrahimovic, )
David Beckham, Zlatan Ibrahimovic (david beckham, zlatan ibrahimovic, )

Saját bajnokságukban magabiztosan menetelő, egyaránt éllovas csapatok csapnak össze a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntős szakaszának nyitányán.

7, 13, 20, 9. Pontosan ennyivel vezeti a nemzeti bajnokságát a milliárdos klub, a Paris Saint-Germain, a Barcelona, a Bayern München és a Juventus. Nem túl nagy kockázattal megjósolható, idén ők nyerik a francia, a spanyol, a német és az olasz bajnokságot, így akár már a 2013/14-es Bajnokok Ligájára is készülhetnének. No ők négyen meccselnek kedden este az idei BL negyeddöntőjének első mérkézésein azzal a céllel, hogy megnyugtató eredményt érjenek el az április 9-10.-én esedékes visszavágókra.

A Barcelona Vilanovával a kispadon Párizsba látogat, míg a Juventus Münchenbe. Sem a vendégeknek, sem a vendéglátóknak nem lesz könnyű dolguk.

A PSG már azzal sikert ért el, hogy 18 év elteltével ismét bejutott a legjobb nyolc közé a BL-ben, de egészen biztos, hogy a “párizsi galaktikusok” nem elégszenek meg ennyivel…. A brazil védő, Thiago Silva szerint “ez az a párosítás, amelyről mindannyian álmodtak”, a januárban igazolt David Beckham pedig úgy véli, hogy bár nagyon nehéz, de egyszersmind érdekes, izgalmas összecsapás vár rájuk. “A klubnak komoly tervei vannak. Mindegyik sorozatban a lehető legmesszebb szeretnénk eljutni. Ehhez megvannak a megfelelő játékosaink, a csapat mentálisan is erős, most ezt a pályán kell bizonyítanunk” – mondta az angol középpályás, akit máris további egy évre marasztalnának a Szajna partján.

Zlatan Ibrahimovic, aki korábban játszott a Barcában, egyelőre bizonytalan a tekintetben, hogy mit is kellene pontosan tenni. “A kérdés az, hogyan győzzük le a Barcelonát. Az biztos, hogy végig koncentráltan kell játszanunk, és az is, hogy az edzőnk speciális taktikát dolgoz majd ki a világ legjobb csapatának megállítására” – tette hozzá. A csapatként megszerzett nemzetközi rutin és a Milan 0-2-ről 4-0-al való kiejtése talán a Barcelona továbbjutása felé billanti a mérleg nyelvét.

Kétesélyes párharc a Bayern-Juve is. Az olasz csapat is jól hangolt a hétvégén az Internazionale milánói 2-1-es legyőzésével, emellett pedig 18 mérkőzés óta veretlen az európai porondon. Legutóbb 2010-ben, a Fulhamtől kapott ki az Európa Liga nyolcaddöntőjében azon a londoni találkozón, amelyen Gera Zoltán két gólt lőtt a továbbjutást kiharcoló angol csapat színeiben.  “Azzal a tudattal utazunk Münchenbe, hogy hazai fronton elvégeztük a feladatunkat. Megpróbáljuk életben tartani a reményeinket és tesztelni az erőnket az európai porondon. Mindezt pedig derűsen, félelem nélkül tesszük majd” – utalt Antonio Conte, a Juve vezetőedzője az Inter legyőzésére és az előttük álló feladatokra.

A hétvégét illetően a Bayernnek is van mire emlékeznie. Ők a 9-2-es Hamburg verésből merítenének erőt...”Időnként úgy játszottunk, ahogy a nagykönyvben meg van írva, alapvetően ez az, amit kedden is meg kell tennünk. Az azonban biztos, hogy ugyanígy nem fog sikerülni” – intette óvatosságra a szurkolókat Jupp Heynckes vezetőedző. “A keddi már egy egészen más mérkőzés lesz. A Juventus Európa egyik topcsapata, nagyon agresszíven futballozik, és sokat fut.”

A Bajnokok Ligája negyeddöntők, keddi játéknap programja:
Paris Saint-Germain (francia)-FC Barcelona (spanyol) 20.45
Bayern München (német)-Juventus (olasz) 20.45 (TV.: Sport 1 – 20.00)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik