Foci

Magyarországon lett kupagyőztes a Real Madrid

A Real Madrid korosztályos csapata nyerte a labdarúgó Puskás Suzuki Kupát, miután a hétfői fináléban 2-0-ra legyőzte a Panathinaikoszt. A bronzérem a Budapest Honvédé lett.

A székesfehérvári Sóstói Stadionban megrendezett finálé nem volt túl élvezetes. A spanyol Real Madrid már az első félidőben kétgólos előnybe került, a mérkőzést tíz emberrel befejező görögöktől pedig mindössze egy veszélyes helyzetre futotta a 80 perc alatt, így tulajdonképpen simán kikaptak.

Magyar szemmel nézve a bronzmérkőzés volt a legérdekesebb a Puskás Suzuki Kupán, ugyanis a vendéglátó, a Puskás Akadémia csapott össze a címvédő Budapest Honvéddal. Fordulatosra is sikerült a meccs, ugyanis a Puskás Akadémia szerzett vezetést még az első félidő hajrájában, ám a fővárosiak a második felvonás elején hármat lőve fordítani tudtak. A 72. percben Spandler tette izgalmassá a végjátékot, ám Tóth Patrik második találata mindent eldöntött, a Honvéd 4-2-re nyert, így Budapestre kerül a bronz.

Az érmeket és a kupát Puskás Ferenc özvegye mellett Orbán Viktor miniszterelnök és Simicskó István, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára adta át.

Az ötödik helyért vívott mérkőzésen a végig fölényben játszó Hagi Akadémia 6-0-ra győzte le a Melbourne csapatát.

A tornát 2008 óta minden évben, U17-es csapatok részvételével rendezik meg. A Real Madrid idén másodszor diadalmaskodott, a spanyolok nyerték ugyanis az első kupát is.

Eredmények – Puskás Suzuki Kupa, helyosztók

döntő:
Real Madrid (spanyol)-Panathinaikosz (görög) 2-0 (2-0)

a 3. helyért:
Budapest Honvéd-Puskás Akadémia 4-2 (0-1)

az 5. helyért:
Hagi Akadémia (román)-Melbourne Football Institute (ausztrál) 6-0 (1-0)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik