Foci

Fasiszta menedzsere lett a Sunderlandnek

paulo di canio (paulo di canio)
paulo di canio (paulo di canio)

Az olasz Paolo di Canio váltja Martin O'Neilt az angol csapat kispadján.

Di Canio jellegzetes karlendítése a Lazióból Fotó: AFP

A Sunderland 1-0-ra kikapott a Manchester Unitedtól a szombati bajnokin, és a nehéz helyzetben lévő csapat a vereség után menesztette Martin O’Neilt a kispadról.

Húsvét vasárnap este aztán kinevezték az új trénert, az olasz Paolo di Caniót. A Swindon együttesét edzette legutóbb, és a negyedosztályból fel is vezette a csapatot a harmadosztályba.

Meglehetősen határozott játékos az olasz, aki a Lazio egyik ikonja volt. Olasz évei után a Celtic, a Sheffield Wednesday, a West Ham és a Charlton játékosa volt, és végül a rómaiaknál fejezte be aktív pályafutását.

Többen is emlékezhetnek karlendítéseire, amelyek után eltiltásokat is kapott. Di Canio elismerte korábban, hogy fasiszta nézeteket vall.

“Mussolini nagyon meghatározó az életemben. Ő egy meg nem értett zseni volt” – mondta egyszer. “Fasiszta vagyok, nem rasszista” – tette hozzá egy másik nyilatkozatában.

Nem csoda, hogy kinevezése azonnal elindította a tiltakozási folyamatokat Angliában.

David Miliband, munkáspárti képviselő, aki a Sunderland alelnöke, máris lemondott posztjáról. “Az új menedzser politikai szemléletét látva, azt hiszem, a legjobb döntés, ha most távozom. Sok sikert a Sunderlandnek a jövőben” – mondta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik