Foci

A Chelsea kiejtette a Unitedet az FA-kupából

Demba Ba (demba ba, )
Demba Ba (demba ba, )

A Chelsea labdarúgócsapata jutott be az FA-kupa elődöntőjébe, miután hazai pályán 1-0-ra nyert a Manchester United ellen. A következő körben a Manchester City vár Juan Matáékra.

A Chelsea március 10-én ugyan korán kétgólos hátrányba került az Old Traffordon, ám a második félidőben kettőt vágva 2-2-re mentette a meccset, így húsvét hétfőn játszották újra a negyeddöntős mérkőzést. Az első félidőben nem kényeztettek el minket, nézőket a csapatok, helyzet csak elvétve akadt. A próbálkozások számát tekintve a Chelsea volt az aktívabb, de a kapuba a hazaiaknak sem sikerült betalálniuk.

Nem úgy a második felvonás legelején, amikor is egy labdaszerzés után Mata ívelt a védők mögé, Demba Ba pedig a levegőben úszva továbbított a hálóba (1-0). Felpörögtek ettől a góltól az események, mind a két együttes előtt adódtak lehetőségek: Petr Cechnek egy ízben bravúrral kellett védenie Chicharito fejesénél, David De Gea pedig szemmel vert egy lapos lövést, melyet Hazard eresztett el, ám elkerülte az alsó sarkot.

A hajrá is igen mozgalmasra sikerült, a középpálya szinte teljesen eltűnt mind a két oldalon, úgy futottak át rajta a csapatok. A 88. percben óriási helyzetbe került a United, de Robin van Persie tőle szokatlan módon hét méterről csúnyán fölé bikázta a labdát, majd nem sokkal később ugyanő stukkolt fölé ígéretes helyzetből.

Hiába a Vörös Ördögök próbálkozásai, az egyenlítés nem jött össze, a Chelsea 1-0-ra nyert és bejutott az elődöntőbe. Ott a Manchester City lesz a londoniak ellenfele. A másik ágon a másodosztályú Millwall a Wigan Athletickel találkozik.

Eredmény – FA-kupa, negyeddöntő, megismételt mérkőzés
Chelsea – Manchester United 1-0 (0-0)
Gólszerző: Ba (49.)

Videó – A meccs rövid összefoglalója:


C_M footyroom.com by footyroom

Ajánlott videó

Olvasói sztorik