Foci

De kár: a hosszabbításban bukták el a fiatalok az Eb-t

u17-es válogatott (u17-es válogatott)
u17-es válogatott (u17-es válogatott)

A telki Európa-bajnoki elit selejtezőn a magyar korosztályos válogatott az utolsó pillanatban gólt kapott a svédektől, és nem jutott ki az Eb-döntőre.

Páratlan lehetőség előtt állt a magyar U17-es labdarúgó-válogatott vasárnap. A telki elit Eb-selejtező zárónapján a svédekkel találkozott azzal a tudattal, hogy amennyiben győz, kijut az Európa-bajnokságra.

A mieink a tornán előbb a finneket verték 3-2-re, majd a fehéroroszokat 3-0-ra. A csoportdöntőn a bivalyerős svédek ellen már a 2. percben megszerezte a magyar csapat a vezetést, egy szöglet után Korozmán fejelt a kapuba.

A félidő további részében is aktív volt a magyar csapat (a végén 8-0 volt a lövések száma a mi javunkra), de a svéd kapus, Mohlin nagyon résen volt. Ordasi Gergő viszont még ennél is jobban, ugyanis a második félidőben fokozódó vendégpróbálkozások mindegyikét hárította, olykor bravúrral.

Aztán a hosszabbításban gólt kaptunk (itt csak 40 perces félidők vannak). A 81. percben a csereként beállt Berisha fejelt a kapuba. Sokkoló.

A vége döntetlen, rendkívül bosszantó döntetlen, amely a svédek Eb-részvételét jelenti.

Pisont István, a mieink szövetségi edzője a meccset közvetítő televíziónak érdekes nyilatkozatot tett: “Aki nem volt templomban, az menjen templomba, és akkor meg fog változni az életünk, a futballunk, minden eredményesebb lesz”.

Eredmény – U17-es Eb-selejtező:

Magyarország – Svédország 1-1 (1-0)

Magyarország: Ordasi – Polgár, Kecskés, Nagy, Talabér, Spandler – Zsótér, Gazdag, Vida, Rácz (Takács, 64.) – Korozmán (Tihanyi, 77.). Szövetségi edző: Pisont István

Svédország: Mohlin – Citaku (Halvadzic, 65.), Suljic, Ssewankambo, Ramhorn, Sundberg, Andersson, Wahlqvist, Engwall (Rakip, 83.), Salétros, Lipovac (Berisha, 55.)

Gólszerzők: Korozmán (2.), illetve Berisha (81.)

A magyar válogatott kerete:

Bedi Noel, Bölcsföldi Milán, Gazdag Dániel, Grabant Bence, Ivancsics Alex, Kecskés Ákos, Korozmán Kevin, Koszta Márk, Mayer Milán, Nagy Ádám, Ordasi Gergő, Polgár Kristóf, Rácz Barnabás, Spandler Csaba, Szántó Tamás, Takács Krisztofer, Talabér Attila, Tihanyi Olivér, Vida Máté, Zsótér Donát

A csoport végeredménye:

1. Svédország 7 pont/3 mérkőzés (10-2)
2. Magyarország 7/3 (7-3)
3. Finnország 0/2 (2-8)
4. Fehéroroszország 0/2 (1-7)

A finn-fehérorosz meccset már nem játszották le.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik