Foci

A Győr elintézte a Diósgyőrt

A listavezető 2-0-ra verte a DVTK-t az OTP Bank Liga 21. fordulójában.

A listavezető Győr a mögötte álló csapatok győzelme miatt átmenetileg “csak” hat ponttal vezetett vasárnap estig a bajnokságban.

A DVTK Szentes Lázárral egyáltalán nem lett acélosabb, és akkor finoman fogalmaztunk. Pedig a csapatban van már Rudolf és Kádár is, utóbbi válogatottként azért megbízhatóbb játékot nyújt, mint előbbi.

Az első helyzetet Luque hagyta ki, de azonnal válaszolt a Győr, góllal: a 18. percben Varga Roland előtte 30-ról a labdát, amely Ribánszki kezei között a kapuba vánszorgott (1-0).

A vizes talaj miatt érdemes volt lőni, így a győriek próbálkoztak is rendesen, igaz, Strestik révén fejjel is veszélyeztettek. Az 54. percben egy miskolci kontra végén Rudolf Seydinek passzolt, nála viszont elhalt a támadás. A 68. percben Kádár szabálytalankodott, a szabadrúgáshoz Völgyi Dániel állt oda, és el is tekerte a bal felsőbe Ribánszki mellett (2-0).

A végén még volt egy Seydi-helyzet vendégrészről, na meg egy csúnya talpalás Elek Ákostól (Pilibaitist intézte el, és piros lett a jutalma).

Győzött az ETO, 19 meccs óta veretlen.

Eredmény – labdarúgó NB I.:

Győri ETO FC – Diósgyőri VTK 2-0 (1-0)

Győr, 2000 néző, vezette: Solymosi

Győr: Stevanovic – Svec, Takács, Lipták, Völgyi – Pátkai (Trajkovic, 57.), Kamber, Kronaveter (Pilibaitis, 77.) – Kink (Dudás, 85.), Strestík, Varga. Vezetőedző: Pintér Attila

Diósgyőr: Ribánszki – Vági, Gohér, Vadász, Kádár – Bacsa (Gallardo, 62.), Takács, Elek, Luque (Seydi, a szünetben) – Tisza (Fernandez, 87.), Rudolf. Vezetőedző: Szentes Lázár

Gólszerzők: Varga (18.), Völgyi (68.)

Sárga lap: Elek (6.), Takács (20.), Kádár (67.)

Piros lap: Elek (85.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik