Foci

MTK-siker és súlyos sérülés a fővárosi rangadón

Az MTK csapata 1-0-ra megverte a Budapest Honvéd együttesét a labdarúgó NB I. szombat délutáni mérkőzésén. Vernes Richárd komolyan megsérült.

Sokkal jobban focizott a Honvéd az MTK-nál a fővárosi presztízsrangadó első félidejében. A 42. percre a 12. szögletnél járt a Rossi-csapat, de persze nem csak sarokrúgásokig jutottak el a vendégek az első játékrészben.

Már a 4. percben közbe kellett avatkoznia Hegedűs kapusnak Ivancsics lövésénél, majd öt perc múlva Lanzafame lőtt, akkor is szögletre mentett a hazai kapus. A 29. percben Ladányit kellett lecserélnie Garami mesternek, Bese állt be helyette.

A 31. percben alakult ki a legnagyobb helyzet, akkor Ignjatovic lőtt, de Hegedűs ismét a helyén volt. Az MTK-nál Kanta és Tischler veszélyeztetett, de jóval közelebb állt a gólszerzéshez a vendégcsapat.

Aztán a 48. percben váratlanul megszerezte a vezetést az MTK. Egy gyors kontra végén már úgy tűnt, hogy eltotojázzák a támadást a hazaiak, de a labda középre pattant, érkezett lendületből Pölöskei, és lapos lövésébe Kemenes már csak
beleérni tudott (1-0).

Az 52. percben a Honvéd kihagyta a kihagyhatatlant: Előbb Lanzafame nem lőtte el akkor, mikor el kellett volna lőnie három méterre a kaputól, majd középre pattant a labda, és Ivancsics, majd Vécsei lőtte azt a sorfalba. A 65. percben Délczeg botladozott a labdában, a vége előtt tíz perccel pedig Tischler hibázott nagy helyzetben.

A végén előbb Vernes ütközött Hegedűs kapussal, így hosszas ápolás következett, majd Vernes fejelt össze Wolfe-val, szintén hosszú ápolás következett. Nagyon csúnya jelenet volt.

A Honvéd játékosa járt rosszabbul, hordágyon vitték le, rögzítőkötéseket kapott, majd mentő vitte el, minden bizonnyal eltört az arccsontja.

Frissítés: Az nb1.hu információi szerint Vernes járomcsontja tört el az ütközés alkalmával. Hegedűs kapusnak a válla sérült, őt is kórházban ápolják. A bajnokságban Vernes minden bizonnyal már nem játszhat, meg kell műteni.

Eredmény – OTP Bank Liga, 21. forduló:

MTK – Budapest Honvéd 1-0 (0-0)

Hidegkuti-stadion, vezette: Szabó Zs. (Varga Zs., Márkus)

MTK: Hegedűs – Wolfe, Vukmir, Poór, Hidvégi – Zsidai, Kanta (Balajti, 86.), Vadnai – Vass (Pölöskei, a szünetben), Tischler, Ladányi (Bese, 29.). Vezetőedző: Garami József

Honvéd: Kemenes – King, Ignjatovic, Alcibiade, Zivanovic – Marshal (Holender, 76.), Hidi – Ivancsics (Vernes, 64.), Vécsei (Diarra, 57.), Délczeg – Lanzafame. Vezetőedző: Marco Rossi

Gólszerző: Pölöskei (48.)

Sárga lap: Zsidai (8.), Vukmir (50.), illetve Alcibiade (7.), Lanzafame (60.)

Videó – a találkozó összefoglalója:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik