Foci

Már a Puskásban játszik a Fradi

ricardo moniz (ricardo moniz)
ricardo moniz (ricardo moniz)

A Ferencváros labdarúgócsapata a Puskás Ferenc Stadionban fogadja az Eger együttesét az OTP Bank Ligában.

Szombaton négy mérkőzéssel folytatódik a magyar labdarúgó élvonal. Az egyik legfontosabb kérdés az volt, hogy sikerül-e megrendezni az MTK és a Budapest Honvéd fővárosi rangadóját. Nos, a legfrissebb sajtóhírek szerint a kék-fehérek pályája alkalmas lesz a játékra, így biztosan sor kerül a dobogóra ácsingózó együttesek csatájára.

„A pálya talaja sajnos nagyon rossz, és ez vélhetően nagy mértékben befolyásolja a meccs végkimenetelét, ha egyáltalán lesz összecsapás. Igazán jól nem jöhetünk ki a dologból, mert ha lesz meccs, akkor tönkremegy a pálya, ha nem lesz meccs, akkor pedig az is baj, hiszen régóta nem játszottunk tétmérkőzést” – mondta még pénteken este Garami József az mtkhungaria.hu-nak.

Délután háromtól a Szombathelyi Haladás és az MVM Paks találkozik az atomvárosban. Ez amolyan „hatpontos” rangadó lesz, ugyanis a két csapatot mindössze egy pont választja el egymástól a tabellán.

„Egy kifejezetten jó ellenfél jön hozzánk. De ettől függetlenül csak a győzelem lehet az elfogadható a számunkra. Ennek kell mindent alárendelnünk, és meg is fogunk tenni mindent a siker érdekében” – mondta a paksifc.hu-nak Tomislav Sivic, aki szerint csapatmunkával kerekedhet felül a Paks a Halin.

Artner Tamás szerint a körülmények miatt főleg a küzdelem fog dominálni:

„Azt gondolom, az első perctől nekünk esnek, de a biztonságot nem adják fel. Mi is, ők is kombinatívan futballoznak, ám a várhatóan rossz talaj miatt ezúttal inkább küzdelmes meccsre számítok” – idézi a szombathelyi trénert a vaol.hu

Kecskeméten sokan dolgoztak azon, hogy meg tudják rendezni a szombati összecsapást. A hétközi havazás ugyanakkor a KTE felkészülését is megnehezítette.

„Én azt mondtam a srácoknak is, hogy egy profinak két dologhoz kell nagyon értenie, enni és aludni, ezen kívül pedig alkalmazkodnia a körülményekhez. Utóbbi döntő lesz szombaton is, mert úgy gondolom a Pécsnek sem volt könnyebb helyzete a héten. Oroszlánként kell küzdenünk, ebben biztosan nem lesz hiány” – így Horváth Ferenc a kecskemetite.hu-nak.

„Szerintem a védekezésre fektetik a hangsúlyt. Nem az a tipikus letámadom és fent tartom az ellenfelet csapat a KTE. Amit láttam a Kaposvár és a Debrecen elleni meccsükön, hogy szűken hátul voltak. Közel voltak egymáshoz és ebből segítették az előre játékot. A hátul megszerzett labdákkal indultak meg a kortrákra. A győzelem receptjét majd Lőrincz Emil és Márton Gábor fogja megmondani. Mindenesetre biztos vagyok benne, hogy pozitívan jövünk ki” – mondta a pmfc.hu-nak a télen éppen Kecskemétről Pécsre igazoló Balogh Béla.

A Ferencváros az Albert Stadion elbúcsúztatása után immáron a Puskás Ferenc Stadionban játssza a meccseit. Először az Egri FC-t fogadja ideiglenes otthonában a Fradi, Ricardo Moniz, a zöld-fehérek vezetőedzője szerint pedig ugyan jól szervezett ellenfél látogat a Puskásba, az új környezetben is bizonyítania kell az FTC-nek.

„Jó csapat az FTC, amely jelentős játékerőt képviselő kerettel, és felkészült, igazán profi szakvezetővel rendelkezik. Ez viszont még automatikusan nem jár azzal, hogy ne jöhetnénk ki jól a mérkőzésből. Ehhez az szükséges, hogy valamennyi pályára lépő labdarúgónk tudása legjavát nyújtsa” – mondta Mészáros Ferenc az egrifc.hu-nak. Csapatának mindenképpen szüksége lenne egy jó eredményre, ha életben akarja tartani bentmaradási reményeit.

OTP Bank Liga, 21. forduló, szombati mérkőzések
MTK Budapest-Budapest Honvéd 14.00
MVM Paks-Szombathelyi Haladás 15.00
Kecskeméti TE Phoenix Mecano – PMFC-Matias 16.00
Ferencváros-Eger 18.30

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik