Foci

Juhász betalált, kiütötte a Vidi a Siófokot

A Videoton labdarúgócsapata egy gól nélküli első félidő után győzte le 6-0-ra a meccset tíz emberrel befejező Siófokot a labdarúgó OTP bank Liga 21. fordulójában.

Ahogy Kaposváron, úgy Székesfehérváron is megrendezték a pénteki bajnokit, a Sóstói Stadionban ráadásul viszonylag rendben volt a pálya talaja. A piros-kékek kezdőjében ott volt az a Juhász Roland, aki legutóbb 2005-ben szerepelt a magyar élvonalban.

Az első félidőben jobbára a siófoki térfélen folyt a játék, azonban hiába a Vidi mezőnyfölénye, igazából csak egy nagy gólhelyzete volt a hazaiaknak, Vitor Gomes közeli lövését azonban bravúrral védte Kurucz.

A második félidő elején továbbra sem tudta feltörni a vendégvédelmet a Videoton, így szorványos füttyszó hangzott fel a lelátón. Aztán eljött az 59. perc, egy szép, rövidpasszos akció végén pedig az utóbbi időben rendkívül gólérzékeny Mitrovic lőtte ki a hosszú alsót (1-0). A 67. percben Tímár rúgta fel második sárga lapot és büntetőt érően Kovácsot, Nikolic Nemanja pedig kíméletlenül bevágta a tizenegyest (2-0).

A Balaton-partiak tíz emberrel már visszaálltak bekkelni, a Videoton pedig tovább rohamozott, a csereként beálló Gyurcsó egy távoli, pattogós lövéssel növelte tovább a két együttes közti különbséget (3-0). A végére teljesen felszabaduló hazaiak még lőttek egyet Nikolic révén (4-0), majd az utolsó perceket már Torghelle, Juhász támadókettőssel (!) játszották le. A védőből lett csatár is betalált (5-0), sőt, egy szöglet után Oliveira is megzörgette a hálót, beállítva a végeredményt.

A vége tehát 6-0 lett, a székesfehérváriak idei harmadik bajnokijukon is legalább négy gólt szereztek, a Siófok pedig egyre reménytelenebb helyzetben van.

Eredmény – OTP bank Liga, 21. forduló

Székesfehérvár, 2050 néző, Vezette: Vad II

Videoton – FGSZ-Siófok 6-0 (0-0

Videoton: Bozovic – Oliveira, Juhász, Vinicius, Hector – Mitrovic, Vitor Gomes – Alvarez, Kovács I. (Caneira, 80.), Paraiba (Gyurcsó, 72.) – Nikolic N. (Torghelle, 85.)

Siófok: Kurucz – Fehér Zs., Tímár, Deák, Takács Z. – Pál (Menyhárt, 75.), Windecker, Gál A., Melczer (Kiss Z., 72.) – Kecskés (Nagy T., 64.), Máté

Gólszerzők: Mitrovic (60.), Nikolics (68., 85., az elsőt 11-esből), Gyurcsó (77.), Juhász (90.), Oliveira (92.)

Sárga lap: Kovács (37.) illetve Tímár (12.), Máté (40.)

Piros lap: Tímár (67.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik