Foci

Letették az új Fradi-stadion alapkövét

Letették csütörtökön a Ferencváros új labdarúgó-stadionjának alapkövét, és közvetlenül ezután megkezdték az Albert Stadion bontási munkálatait.

Az alapkövet Simicskó István, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára, Kocsis Máté, a klub alelnöke, VIII. kerületi polgármester, Bácskai János, Ferencváros polgármestere és Kubatov Gábor klubelnök, országgyűlési képviselő helyezte el a létesítmény Nagyvárad tér felőli részén. Az ünnepélyes pillanatot követően ugyanezen a részen két munkagéppel megkezdték a jelenlegi aréna bontását.


Az ünnepélyes pillanat – a képre kattintva galéria nyílik! (Fotó: Neményi Márton)

“A lehetetlen nem tény, hanem vélemény. A lehetetlen nem kinyilvánítás, hanem kihívás. A lehetetlen lehetőség. A lehetetlen múló pillanat. A lehetetlen nem létezik” – kezdte egy Muhamed Alitól származó idézettel ünnepi beszédét Fürjes Balázs, a stadionépítést vezénylő kormánybiztos arra utalva, hogy szerinte három éve senki nem gondolta volna, hogy eljön ez a pillanat.

Kijelentette, ami felépül, több lesz, mint stadion, mert fogadásokat, konferenciákat, esküvőket és különféle rendezvényeket lehet majd rendezni benne. Hozzátette, az új létesítmény nem csupán a Ferencvárosé lesz, hanem Budapesté és az egész országé.

“Zöld zászlók, zöld sasok, zöld stadion” – utalt arra Fürjes, hogy környezetbarát lesz az új aréna, ugyanis szelektív hulladékgyűjtéssel, újrahasznosított anyagok alkalmazásával és napkollektorok felhelyezésével szolgálja majd a környezetvédelmet.

“A városvezetés elkötelezett a futball iránt, őszinte partnere a kormánynak, a klubnak és a kivitelezőnek” – mondta Tarlós István, Budapest főpolgármestere, aki beszédében felidézte a Ferencváros múltját, legdicsőségesebb pillanatait és legnagyobb játékosait. Kijelentette, önmagában siker, hogy idáig eljutott ez a projekt.

“Az elmúlt tíz évben 1200 futballpálya szűnt meg Magyarországon és mindössze négy olyan van, amelyen nemzetközi meccset lehet rendezni” – indokolta Kubatov Gábor klubelnök, hogy szerinte miért van szükség erre a létesítményre.

Kubatov Gábor szerint “ez lesz Európa egyik legkorszerűbb, legbiztonságosabb és legkörnyezetbarátabb stadionja”. Úgy vélekedett, az új létesítmény nem a Ferencvárosnak, hanem a jövő generációjának épül.

Magyarország legnépszerűbb klubjának a tervek szerint 2014 őszére készül el az új stadionja, addig pedig a Puskás Ferenc Stadionban játssza hazai mérkőzéseit.

Ide kattintva megnézheted az alapkőletételről készült képgalériát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik