Foci

Komoly büntetésre számíthat Montenegró

montenegró (montenegró)
montenegró (montenegró)

A Montenegró–Anglia vb-selejtezőn a hazai szurkolók összeverekedtek egymással és a rendőrökkel, valamint pirotechnikai eszközöket dobáltak a pályára.

Néha semmit sem lehetett látni a pályán (Fotó: AFP)

Komoly balhé alakult ki a keddi selejtezőn, ahol a H csoport első és második helyezettje, Montenegró és Anglia találkozott. A meccs egyébként 1-1-es döntetlennel ért véget, ami kissé meglepő a háromoroszlánosokra nézve. Az angolok így jelenleg másodikok, és két pont a hátrányuk Montenegró mögött, négy fordulóval a zárás előtt.

A találkozó egyébként nem a pályán történtek miatt lesz emlékezetes. A hazai szurkolók a stadionon belül és azon kívül is randalíroztak: a rendőröknek is nekimentek, de furcsa módon egymással is verekedtek. Továbbá pirotechnikai eszközöket és más tárgyakat dobáltak a pályára.

Emiatt könnyen elképzelhető, hogy zárt kapus büntetéssel sújtják a montenegrói válogatottat, hiszen a balkáni országban nem egyedi esetről beszélünk. A FIFA korábban Bulgáriát büntette hasonló módon, miután október 12-én a Dánia elleni mérkőzésén a drukkerek két petárdát dobtak a játéktérre, valamint a csereként beállt színesbőrű Patrick Mtiligiát minden labdaérintésénél hangosan kifütyülték. A magyar–román összecsapást szintén nézők nélkül rendezték meg, a korábbi, magyar–izraeli meccsen elhangzott antiszemita rigmusok és a felmutatott sértő jelképek miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik