Foci

Az Eb-döntő küszöbén az U17-es válogatott

Pisont István csapata második mérkőzését is megnyerte az U17-es labdarúgó-Európa-bajnokság elitkörében. A mieinket egy hajszál választja el a kontinenstrona nyolccsapatos döntőjétől.

A magyar fiatalok kedden fantasztikus, 3-2-es győzelmet arattak Finnország ellen Telkiben, az elitkör nyitófordulójában az utolsó percekben fordították a maguk javára a meccset. Csütörtökön már újra a pályán volt jelenése Pisont István fiainak, az ellenfél pedig a Svédországtól 4-1-es vereséget szenvedő Fehéroroszország volt.

Az első félidőt magyar mezőnyfölény jellemezte, ám nagyobb helyzetünk nem igazán volt az első 40 perc során. A második felvonás első perceiben aztán a vendégek kerülhettek volna előnybe, ugyanis kaptak egy könnyen befújt büntetőt, azonban Ordasi védte a tizenegyest!

Ekkor indult csak be a magyar henger, Zsótér remek labdáját Takács lőtte a kapuba, ezzel szereztünk vezetést a 46. percben. Nem sokkal később szabadrúgásból veszélyeztetett a fiatal játékos, ezt a fehérorosz kapus még védeni tudta, ám a kipattanó után Szántó kapásból, háttal a kapunak visszakanalazta a tizenhatosról a labdát, amely Scherbitski felett a hálóba hullott – fantasztikus meglátás volt a középpályástól! Az utolsó percekben még Zsótér értékesített egy büntetőt, a végeredmény így 3-0 lett.

A négyfős csoportból csak az első helyezett jut ki az Európa-bajnokság nyolccsapatos döntőjébe, melyet májusban, Szlovákiában rendeznek meg. A továbbjutásról a svédek elleni, vasárnapi mérkőzés dönt.

Eredmény – U17-es Eb-elitkör, 2. forduló
Magyarország – Fehéroroszország 3-0 (0-0)
Gólszerzők:
Takács K. (46.), Szántó (55.), Zsótér (78. – 11-esből)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik