Foci

Romániában elzavarnák a kapitányt

victor piturca (victor piturca, román válogatott)
victor piturca (victor piturca, román válogatott)

Victor Piturca szövetségi kapitány alkalmasságát egyre többen kétségbe vonják, és szeretnének mást látni a román nemzeti válogatott élén. A magyar válogatott lehet a sírásó.

A Gazeta Sporturilor című, legnagyobb példányszámú román sportújság szerint a 4-0-ás vereséget szenvedett válogatott „ágyútöltelék” volt Hollandiában, ahol a hazaiak végig „szórakoztak” a csapattal, amely egyáltalán „nem számított” a pályán.

Az újság beszámol arról, hogy a román futball világában Victor Piturca szövetségi kapitány alkalmasságát egyre többen kétségbe vonják. Leghevesebben Dumitru Dragomir, a román Hivatásos Labdarúgó Liga elnöke bírálja Piturcát, aki szerint a tréner már „nem jelent megoldást” a román válogatott kispadján, és a leváltását kérte. A román lap emlékeztet, hogy az Amszterdamban jelen lévő pár ezer román szurkoló is a szövetségi kapitány lemondását követelte, de Piturca a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón kijelentette, „nem mondhat le ilyen könnyen”.

A Gazeta Sporturilor szerint a világbajnoki selejtező D csoportjában a románok számára döntő lesz a Magyarország elleni hazai mérkőzés szeptemberben. A lap tudósításának címében ezt írja: „Mindent vagy semmit! Romániának kötelező nyernie Magyarország ellen, hogy életben maradjanak a pótselejtezős remények”. A lap szerint a románok esetleges győzelme ezen a mérkőzésen nagyon leegyszerűsítené a csoport állását.



A Pro Sport című napilap tudósítója úgy látta,
Van Persie újból „szétzúzta” a román védelmet. A lap felidézi, hogy a románoknak egyetlen helyzete volt a 37. percben. „Ez volt az egyedüli pillanat, amikor számítottunk a pályán, hiszen a hollandok írták ennek a mérkőzésnek a történetét” – állapította meg az újság. „A reakció nélküli válogatott és a válaszok nélküli szövetségi kapitány” – olvasható az egyik tudósítás címében. A Pro Sport kiemeli, hogy Törökország és Magyarország segítséget nyújtott a román válogatottnak azzal, hogy 1-1-es döntetlent játszott Isztambulban.

A keddi találkozók után a százszázalékos Hollandia vezeti a D csoportot 18 ponttal, második helyen a magyar válogatott áll 11, a harmadikon Románia 10 ponttal. Szeptember 6-án Magyarország Romániával mérkőzik meg Bukarestben, majd négy nappal később Észtországot fogadja hazai pályán. Ha addig nem is küldik el a román kapitányt, egy esetleges magyar siker után egészen biztosan elsöpri a népharag.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik