Foci

Pataky Attila is gratulált a válogatott védőjének

Vanczák Vilmos a románoknak gólt fejelt, a törököknek majdnem. Ő volt a vb-selejtezők egyik legjobbja a magyar labdarúgó-válogatottban.

A magyar válogatott két döntetlennel zárta le a „tavaszi” vb-selejtezőket, a románok ellen 2-2-t ért el, a törökök ellen pedig 1-1-es eredmény született Isztambulban.

A mieink közül Vanczák Vilmos, Dzsudzsák Balázs és Böde Dániel talált be. A Sion védője a törökök ellen is majdnem eredményes volt, de Hajnal beívelése után nem sikerült a kapuba találnia.

„Szép lett volna, ha egymás utáni két meccsen sikerül fontos gólt szereznem, de a második alkalommal sajnos nem tudtam jobban helyezni a labdát, és bele tudott kapni a kapus” mondta az mlsz.hu-nak Vanczák.

A románok elleni meccs sokkja után mindenképpen elégedettek lehetünk a törökországi döntetlennel. A két meccs alapján úgy gondolom, a török válogatott jobb a románnál. Óriási volt a kontraszt a pénteki és a keddi meccs hangulata között, de nem zavart meg bennünket az atmoszféra, alaposan felkészültünk a kinti körülményekre. Sokat segített az is, hogy sok magyar szurkoló volt a stadionban, és végig hallatták a hangjukat” mondta a védő.

A miskolci születésű Vanczák Vilmos hetvenedik válogatottsága alkalmából váratlan ajándékot kapott, a meccs másnapján az Észak-Magyarország egyik újságírójának segítségével felhívta kedvenc zenekara, az Edda frontembere, Pataky Attila, és személyesen gratulált a kitűnő teljesítményéhez.

„Nagy meglepetés volt Pataky Attila hívása, alig akartam elhinni, mikor beleszólt a telefonba. Miskolcon nőttem fel, ezért nem is kérdés, hogy az Edda a kedvenc zenekarom, gyerekkorom óta őket hallgatom a legszívesebben. A régi lemezeiket szeretem a legjobban, de mindig megveszem az új albumaikat is, és ha csak tehetem, a mai napig elmegyek a koncertjeikre. A frontemberrel eddig nem ismertük egymást, most viszont jól elbeszélgettünk, a végén meghívott egy hosszabb beszélgetésre is, valamelyik Edda-koncertre” – örvendezett az MLSZ weboldalán Vanczák Vilmos.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik