Foci

Kassainak volt vér a pucájában

Kassai Viktor (kassai viktor, )
Kassai Viktor (kassai viktor, )

A magyar játékvezető a Franciaország-Spanyolország világbajnoki selejtezőt vezette, és két perc alatt két sárgával simán lezavarta a pályáról a francia válogatott 19 éves középpályását, Paul Pogbát.

Kassai Viktor és csapata ismét kiemelt mérkőzést kapott a FIFA-tól, amikor a nemzetközi szervezet a világbajnoki selejtezők keddi játéknapjának legnagyobb rangadóját, az “I” jelű csoport első helyéről döntő francia-spanyol (0-1) meccset bízta rá.

A francia szurkolók nyilván nem foglalják imába Kassai nevét, mivel a játékvezető gyors egymást követően előbb a 77., majd a 78. percben mutatott fel sárga lapot a kékek 19 éves középpályásának, Paul Pogbának.

Hogy a Juventus játékosa mit tapsolt meg a második sárgát követő piros után azt nem tudjuk. Alighanem, ha visszanézi a videót ő is elismeri mindkét sárga jogosságát, ahogy például a L’Equipe, a százéves francia sportnapilap sem kapta le Kassai fejét ezért:

Pogba előbb fejelésnek álcázva Fabregast rúgta látványosan tarkón, majd egy perc múlva Xavinak tartott rá elkésve és szándékosan a rúgó lábára (a második videó lassításán jól látszik). Kassait nem hatotta meg a 80 000 néző füttykoncertje, simán zuhanyba zavarta a mindig is problémás középpályást.

Helyesen tette, igazából a franciák szövetségi kapitányának, Didier Deschampsnak az arcán sem a kifakadás, az ítélet helytelenítése látszik, sokkal inkább a saját játékosának értelmi képességeit vitatja….

A spanyol Marca számon kéri ugyanakkor a magyar játékvezetőn az első félidő 32. percében történteket, amikor Pedro hatalmasat esett a francia kapus  Lloris lábában. Ezen lehet vitatkozni, mert testi kontaktus volt ugye, viszont a Barcelona támadója már egy ütemmel az ütközés előtt esni kezdett, ergo nem elsősorban a labda megjátszása volt a célja, hanem a büntető kihatcolása. Kassai nyilván ez utóbbit vette figyelembe, és amúgy 7 sárgát és egy pirosat osztott ki a meglehetősen indulatos meccsen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik