Foci

Kassai újra ott lehet a vb-n

Kassai Viktor (kassai viktor, )
Kassai Viktor (kassai viktor, )

Kassai Viktor is bekerült abba a keretbe, melyből kijelölik majd a jövő évi brazíliai labdarúgó-világbajnokságon közreműködő játékvezetőket.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) honlapján olvasható hír szerint Európából (UEFA) 19, Dél-Amerikából (CONMEBOL) 10, Ázsiából (AFC), Afrikából (CAF), valamint Észak- és Közép-Amerikából, illetve a karibi térségből (CONCACAF) 7-7, Óceániából (OFC) pedig 2 bíró került be a bő keretbe.

A jövő évi vb-n 30 játékvezető tevékenykedik majd.

Kassai Viktor – valamint segítői, Ring György és Erős Gábor – április 16. és 19. között Zürichben vesznek részt egy továbbképzésen. Kassaiék kedden is dolgoztak, a Franciaország–Spanyolország rangadón voltak érdekeltek.

Kassai a 2010-es dél-afrikai világbajnokságon négy mérkőzést vezetett, köztük a spanyol–német elődöntőt. A 2012-es Európa-bajnokságon is fújta a sípot, ám az Ukrajna–Anglia mérkőzésen történt baki miatt idő előtt ott kellett hagynia a tornát.

2011-ben ő vezette a Barcelona – Manchester United (3-1) Bajnokok Ligája-döntőt. A mostani sorozatban is fújt már a Barcelonának, a Milan elleni nyolcaddöntő visszavágóján dirigált, és olyan meggyőzően tette, hogy többen is esélyesnek tartják egy újabb fináléra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik