Foci

U17: bravúros győzelem az elitben

A magyar U17-es labdarúgó-válogatott Telkiben 3-2-re nyert Finnország ellen az Európa-bajnoki selejtezősorozat elitkörében. Pisont István csapata az utolsó utáni pillanatokban lőtte a győztes gólt.

Héten Telkiben és Tatabányán rendezik meg az U17-es Európa-bajnokság elitkörének magyarországi csoportküzdelmeit. A mieink Finnország, Fehéroroszország és Svédország korosztályos csapataival kerültek össze, csak a csoportgyőztes jut ki az Eb-re.

A hétfői havazás a keddi nyitófordulóba is beleszólt: Telkiben csak nagy munka árán sikerült letakarítani a pályát a kezdő sípszóig, míg a fehérorosz–svéd mérkőzést nem lehetett megrendezni Tatabányán, így azt is Telkiben játsszák le délután.

Finnország a 9. percben szerzett vezetést a kora délutáni meccsen, Galibertről pattant be szerencsés körülmények közt a labda a magyar kapuba. A mieink még a félidő letelte előtt egyenlíteni tudtak, a szombathelyi Rácz Barnabás talált be egy szép akció végén – derül ki a csakfoci.hu élő tudósításából.

A második félidőben már inkább a magyar csapat irányított, ehhez képest a finnek lőttek újabb gólt a 65. percben. Egészen a hajráig kellett várni az újabb egyenlítő találatunkra, a Videoton fiatalja, Zsótér Donát megpattanó lövése talált utat a hálóba. A slusszpoén csak a hosszabbításban jött, Zsótér játszott a csereként pillanatokkal korábban beálló Takácshoz, aki beállította a 3-2-es végeredményt.

Pisont István tanítványai legközelebb csütörtökön játszanak, akkor Fehéroroszország lesz az ellenfél.

Eredmény – U17-es Európa-bajnoki selejtező, elitkör, 3-as csoport
MagyarországFinnország 3-2 (1-1)
Gólszerzők: Rácz (38.), Zsótér (77.), Takács (80+4.) ill. Galibert (9.), Jääskeläinen (65.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik