Foci

Ronaldo nélkül nyertek a portugálok

Bruno Alves (bruno alves, )
Bruno Alves (bruno alves, )

A portugál labdarúgó-válogatott 2-0-ra nyert Azerbajdzsánban a világbajnoki selejtezősorozatban.

Pénteken Portugália kisebb meglepetésre csak ikszelni tudott Izraelben, ráadásul a luzitánok nagyon szerencsés körülmények közt, az utolsó pillanatokban tudták bepréselni a hazai kapuba a harmadik góljukat, így tulajdonképpen még örülhettek az egy pontnak. Kedden ismét idegenben lépett pályára Paulo Bento együttese az F csoportban, az ellenfél ezúttal az eddig nyeretlen Azerbajdzsán volt.

Ugyan Cristiano Ronaldo eltiltás miatt (összegyűlt az öt sárgája) nem léphetett pályára a portugáloknál, csapattársai így is nagy nyomás alá helyezték a sokáig becsülettel védekező azerieket. A vendégek csak a 63. percben, már emberelőnyben játszva tudtak a kapuba találni, a korábban egy szabadrúgásnál a keresztlécet telibe bombázó Bruno Alves bólintott a hálóba egy szöglet után. Hugo Almeida a hajrá kezdetén biztosította be a három pontot, Portugália 2-0-ra nyert.

Rendeztek egy mérkőzést a magyar érdekeltségű D csoportban is, Észtország 2-0-ra verte Andorrát. A játéknap legkorábbi mérkőzésén Csehország eredményes második félidejének köszönhetően nyert 3-0-ra Örményországban.

Eredmények – világbajnoki-selejtezők, Európa

A csoport:

Örményország – Csehország 0-3 (0-0)
Gólszerzők: Vydra (47., 81.), Kolar (90+3.)

D csoport:

Észtország – Andorra 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Anier (45.), Lindpere (62.)

F csoport:

Azerbajdzsán – Portugália 0-2 (0-0)
Gólszerzők: B. Alves (63.), Almeida (79.)
Piros lap: Alijev (55.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik