Foci

Lassan oda a brazil foci nimbusza

Orosz-brazil (orosz válogatott, brazil válogatott, )
Orosz-brazil (orosz válogatott, brazil válogatott, )

A brazil labdarúgó-válogatott 1-1-es döntetlent játszott az oroszokkal hétfőn Londonban.

A brazilokat Fred mentette meg attól, hogy két hónapon belül a második vereségüket is elszenvedjék a brit fővárosban, miután az utolsó pillanatban, a 90. percben egyenlítő gólt lőtt az oroszoknak. Holott Neymartól, Kakató, Oscarig kezdve minden brazil sztár a fedélzeten volt… A 2014-es világbajnokság házigazdája nem nyert még mérkőzést az elmúlt közel négy hónapban, amióta ismét Luiz Felipe Scolari lett a válogatott szövetségi kapitánya.

A Stamford Bridge stadionban telt ház előtt játszott meccs első gólját az oroszok a 73. percben lőtték. Borzalmas kavarodást követően a teljes brazil védelem aszisztálása mellett, többszöri kapura lövés után  középről, cirka 11 méterről  Viktor Fajzulin szerezte meg a vezetést. A másik oldalon Fred a csereként beállt Hulk indítása után, Marcelo keresztbe adott labdáját pofozta be közvetlen közelről a hálóba.

Ezzel megmentette Scolarit attól, hogy szánalmas teljesítménnyel térjen vissza a Chelsea arénájába, ahol mindössze hét hónapot töltött el mielőtt 2009-ben megváltak tőle.

Amióta november végén visszahívták Scolarit a válogatott élére, hogy megismételje a 2002-es vb-győzelmet, a brazilok februárban kikaptak az angol csapattól, és négy napja döntetlen játszottak az olaszokkal.

Ettől persze a brazil sikerkovács még simán összekaphatja csapatát a 2014-es hazai rendezésű világbajnokságig.

A mérkőzés összefoglalója, gólok 5:40 től

Ajánlott videó

Olvasói sztorik