Foci

Korrupció gyanúja miatt hallgatták ki a Chelsea tulajdonosát

Roman Abramovics (roman abramovics, )
Roman Abramovics (roman abramovics, )

Roman Abramovicsot a 2018-as labdarúgó világbajnokság helyszínének kiválasztásával kapcsolatos korrupció gyanúja miatt kérdezte ki az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda, az FBI.

Az öt év múlva sorra kerülő világbajnokságot Oroszország rendezi, amely 2010. december 2-án nyerte el erre a jogot Zürichben Anglia, valamint a közös rendezésre pályázó Hollandia és Belgium, valamint a szintén együtt jelentkező Spanyolország és Portugália elől.

A szombaton angliai házában holtan talált orosz mágnást, Borisz Berezovszkijt is jól ismerő Alekszandr Dobrovinszkij – szintén orosz – ügyvéd szerint az FBI most a Chelsea tulajdonosát, Roman Abramovicsot hallgatta kikorrupció gyanúja miatt. Az amerikai hatóságokat csak az érdekelte, hogy miként kapta meg Oroszország a 2018-as világbajnokság rendezésének a jogát. A jogász nem árulta el, honnan származik az értesülése. Csupán annyit közölt, hogy megbízható forrásból.

Korábban az a hír terjedt el, hogy Abramovicsot őrizetbe vette az FBI. Később azt állították a hírügynökségek, hogy az orosz származású milliárdosnak csak a repülőgépét tartóztatták fel a hatóságok.

A szóban forgó híreszteléseket Abramovics képviselője és az FBI is egyaránt cáfolta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik