Foci

A Vidi lesz a Fradi ellenfele a Ligakupa-döntőben

A Videoton labdarúgócsapata a hazai pályán aratott 3-1-es siker után Pécsen is 2-1-re nyerni tudott, így kettős győzelemmel jutott be a Ligakupa döntőjébe.

A hétközi első mérkőzést a Videoton nyerte meg 3-1-re, így a Pécsnek mindenképpen győznie kellett volna vasárnap este ahhoz, hogy bejusson a Ligakupa döntőjébe. A hazaiak jól is kezdtek és ugyan a Vidi előtt adódott az első nagyobb lehetőség (Arturo Álvarez lövését fogta bravúrral Dibusz Dénes) a PMFC szerezte meg a találkozó első találatát, Koller Krisztián ragasztott egy nagy bombát a fehérvári kapuba.

A Pécs sokkal lendületesebben focizott ellenfelénél az első felvonásban, és könnyen a második gólt is megszerezhette volna a vendéglátó, Nagy Olivér azonban hatalmas ziccerben törte el a labdát.

A második félidőben már rendezettebb volt a Videoton, a pécsiek sokkal kevesebbszer tudtak a fehérvári védők mögé kerülni. A 72. percben egy emberként háborgott az összes pécsi, ugyanis a tizenhatoson belül Stopira kezére pattant a labda, a játékvezető azonban továbbot intett. Pillanatokkal később megszerezte a továbbjutás szempontjából sorsdöntő találatot a Vidi, Nikolic Nemanja ugrott ki a védők közt és nagyon higgadtan ellőtt Dibusz mellett.

A 2-1-es végeredményt Mitrovic állította be, aki a találkozó hajrájában egy okos emeléssel csapta be Dibuszt. A Videoton jutott be a Ligakupa döntőjébe és játszhat a Ferencvárossal.

Eredmény – Ligakupa, elődöntő, visszavágó

Pécsi MFC – Videoton 1-2 (1-0)
Gólszerzők: Koller (18.) illetve Nikolic N. (77.), Mitrovic (89.)

Továbbjutott: a Videoton, kettős győzelemmel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik