Foci

Fernando Torrest Madridba csábítanák

Fernando Torres (torres, fernando torres, chelsea, )
Fernando Torres (torres, fernando torres, chelsea, )

Diego Simeone, az Atlético Madrid labdarúgócsapatának vezetőedzője szívesen látná korábbi csapattársát a Matracosoknál.

Nem is olyan régen, 2003 és 2005 között még egyszerre volt a pályán az argentin Diego Simeone, illetve az akkoriban még csak hatalmas tehetségként emlegetett Fernando Torres a Matracosok színeiben. Nem rajtuk múlt, hogy az Atlético Madrid abban az időben nem sok sót evett meg a spanyol bajnokságban.

A spanyol Marcának nyilatkozva a most már az Atlétit gardírozó szakember arról beszélt, hogy szívesen dolgozna ismét együtt Torresszel Madridban. Akár már a nyártól.

„Torres most egy másik csapat játékosa. Meg kell várnunk a szezon végét és akkor kell számot vetnünk arról, hogy kik a számunkra elérhető játékosok. Fernando nagyon jól ismeri a klub történelmét, tudja, mit jelent ebben a csapatban játszani, a tehetségét pedig azt hiszem nem kell ecsetelnem. Csapattársak voltunk, tudom, milyen fontos láncszem tud lenni” – áradozott a góllövéssel mostanság hadilábon álló támadóról Simeone.

Tény és való, Torresnek nagyon ment nevelőegyesületében, öt szezonban is a gárda legeredményesebb góllövője volt, két idényben pedig a spanyol pontvadászat legjobb hazai gólzsákja volt. 214 bajnokin összesen 82 találatig jutott. Csak összehasonlításképpen: Angliában eddig 79 találatnál jár a Premier League-ben.

Természetesen Torres esetleges érkezése felveti azt a kérdést, hogy mi lesz Radamel Falcaóval, az Atlético Madrid jelenlegi gólfelelősével. A kolumbiai csatár már többször is hűségesküt tett a klubnak, ugyanakkor több európai nagycsapat is szívesen vinné a dél-amerikait, és megannyi példát láttunk már arra, hogy van az a pénz, amiért a Matracosok megválnak a legjobbjaiktól.

„Nem vagyok sem Falcao, sem az ügynöke. Én a csapat menedzsere vagyok, aki nagyon tiszteli Falcaót azért amit itt és még anno (2008-ban – a szerk.) a River Plate-nél nyújtott. Mindig belead apait-anyait és megemelem a kalapom az ilyen mentalitású játékosok előtt. Ugyanakkor az életben mindenki saját maga hozza meg a döntéseit és mivel minden ember más és más, tiszteletben kell tartanunk a másikat, bárhogy is határozzon. Én a magam részéről mindig azokat tartom a csapat legjobb játékosainak, akik itt vannak” – mondta kissé ködösen az argentin tréner.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik