Foci

„Ez a döntetlen felért egy vereséggel”

Pinter-Adam(960x640).jpg (pintér ádám, )
Pinter-Adam(960x640).jpg (pintér ádám, )

A magyar labdarúgó-válogatott fiatal játékosai szomorúan értékelték a Románia elleni mérkőzést. Abban ugyanakkor Pintér Ádám, Kovács István és Korcsmár Zsolt is egyetértett, hogy Törökországban javítani lehet és kell is kedden.

Pénteken este a világbajnoki selejtezősorozatban a magyar válogatott hiába fogadta üresen kongó lelátók előtt a nagy rivális Romániát, Egervári Sándor csapata mégis nagyon elszántan vetette bele magát a küzdelmekbe. A mieink kétszer is vezettek a mérkőzésen (előbb Vanczák fejjel, majd Dzsudzsák büntetőből volt eredményes), ám a vendégek mind a kétszer egyenlítettek, másodjára ráadásul a 92. percben, 2-2 lett a találkozó vége. Így maradt a pontosztozkodás, az iksznek a románok örülhettek jobban.

Pintér Ádám (jobbra) szinte átjátszhatatlan volt (Fotó: MTI)

A találkozót követően érthetően csalódott magyar játékosok álltak a sajtó rendelkezésére, ugyanakkor többen is úgy nyilatkoztak, hogy kedden, Törökországban javítani kell. Így látta ezt a Zaragozában profiskodó Pintér Ádám is, aki a magyar csapat egyik, ha nem a legjobb teljesítményével rukkolt elő a Puskás Stadionban.

„Uraltuk a mérkőzést, szinte helyzetük sem volt. Talán egy kezemen meg tudom számolni, hogy a második félidőben hány kapura rúgásuk volt. Az a két szituáció, ami két kapott gólunkat megelőzte az szerintem szabálytalanság volt, de igazából nekünk a következő mérkőzésre kell koncentrálni. Ez elmúlt, Törökországban kell javítani. A mai mérkőzésből lehet építkezni, mert szerintem jobbak voltunk, mint a román csapat. Akár kint is meg tudjuk őket verni” – vélte a középpályás.

Kovács István most debütált a nemzeti csapatban (Fotó: vidi.hu)

Egervári a 80. percben egy újonnan debütáló játékosnak, a Videoton tehetséges középpályásának, Kovács Istvánnak is bizalmat szavazott. A fiatal játékos, mint mondta, győzelemmel szeretett volna átesni a tűzkeresztségen, ám ez a legnagyobb sajnálatára nem jött össze. Kovács ugyanakkor pozitívumokat is vélt felfedezni:

„ Ez a csapat ma bebizonyította azt, hogy idegenben is le tudja győzni a román csapatot – ha már hazai pályán ez nem sikerült. Kedden pedig már itt a lehetőség a javításra Törökországban, úgyhogy most az a cél, hogy az elhullajtott pontokat visszaszerezzük – így Kovács. – Ez a döntetlen, a végén kapott góllal felért szinte egy vereséggel. Profi sportolók révén ezen túl kell tennünk magunkat, a csoportban még mindig a második helyen vagyunk. Mindenesetre most már bravúrokat is kell szereznünk a továbbiakban.”

A két szövetségi kapitány értékelését ide kattintva olvashatod el.

Az aprótermetű középpályás kitért a saját teljesítményére és a soron következő törökországi, idegenbeli mérkőzésre.

„Nap, mint nap azon dolgozom, hogy a szakmai stábot is meggyőzzem, érdemes rám is figyelni és lehetőséget is adhatnak nekem. Sajnos most nem sikerült maradandót alkotnom, de remélem a jövőben erre is sor kerül. Annyira nem izgultam a pályán, mert igazából ott érzem otthon magam. Örülök, hogy lehetőséget kaptam. Nagyon egészséges közegbe érkeztem ide, egy kiváló, családias környezetbe. Sok ismerősöm is van, elsősorban a szombathelyiekre gondolok, őket régebb óta ismerem. Nagyon egészséges versenyszellem van a csapaton belül, úgyhogy nagyon pozitívan tudok mindenről beszámolni.”

Korcsmár Zsolt ellen befújtak egy büntetőt, majd kiharcolt egyet (Fotó: MTI)

Korcsmár Zsolt úgy véli, hogy most nem szabad a döntetlen miatt keseregni, hanem előre kell tekinteni, lesz még idő bőven ezt a találkozót kielemezni. A norvég Brann Bergenben futballozó focista a német játékvezetővel sem szeretett volna foglalkozni a lefújás után, még ha ő is számon tudott volna rajta kérni ezt-azt:

„Felesleges a játékvezetőre húzni ezt a mérkőzést, csak azért, mert az ellenfél lőtt két gólt. Más kérdés, hogy véleményem szerint is szabálytalan helyzetek előzték meg a román találatokat. Nagyon csalódottak vagyunk, mert nagyon kellett volna ez az utolsó pillanatban elveszített két pont. Lesz még időnk erről beszélni, most nézni kell előre és nem szabad ezzel foglalkozni” – így a védő, akinek plusz erőt adott az, hogy hallotta a stadiont körbevevő szurkolók biztatása:

„Annak nagyon örültem, hogy hallani lehetett a kintieket, nem lehetett egyszerű, mert jó messze voltak a pályától. Nekem legalábbis adott erőt, hogy ők támogattak minket. Gondolom az 56-osok terén is sokan voltak, úgyhogy köszönöm nekik, hogy a csapat mellett álltak.”

Felvetettük neki, hogy volt egy kaotikus öt perce a második félidőben. Korcsmár így emlékezett vissza a történtekre:

„Nagyon örültem, amikor befújták a büntetőt, a másodikat. Annak pedig még jobban, amikor Balázs (Dzsudzsák – a szerk.) berúgta. Mondhatjuk úgy is, hogy kijavítottam a hibámat. De sajnálom, mert ez az egyenlítő gól nem volt a pakliban, nem volt helyzete az ellenfélnek. Nem találták rajtunk a fogást, nem is volt igazán lövésük a második félidőben, olyan kidolgozott támadásuk, amire felkaptuk volna a fejünket nem is volt” – búslakodott Korcsmár, aki azt is elmondta, a szél olykor kissé zavaró volt, de összességében nem okozott nagy gondot az időjárás.

„Nagyon elszánt vagyok, hogy Törökországban sikerült visszaszerezni azokat a pontokat, amiket most elveszítettünk” – zárta mondandóját a 24 éves játékos.

Folytatás tehát kedden, Törökországban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik