Foci

Végső soron kizárhatja a FIFA a válogatottat

Borussia Mönchengladbach (Borussia Mönchengladbach)
Borussia Mönchengladbach (Borussia Mönchengladbach)

Újabb, a mérkőzést közvetett vagy közvetlen módon befolyásoló szurkolói balhé esetén a cselekmény súlyosságától függően újabb zárt kapuval, pontlevonással vagy kizárással büntethet a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség.

Nem árt tanulni a Fenerbahce példájából. Az UEFA a török csapat februári BATE Boriszov elleni EL-mérkőzését zárt kapuk mögé rendelte, mert a Borussia Mönchengladbach elleni, december 6-i csoporttalálkozón rendbontás történt.

A Fener-fanatikusok ezért több ezren követték a visszavágót a stadion mellett felállított kivetítőn, és hangosabban szurkoltak, mintha benn lettek volna a stadionban. A szurkolás mellett a pirotechnikát sem hanyagolták, a tűzijátékból jutott a játéktérre is.

Aki hasonlóra vágyakozik, menjen bátran

Az UEFA nem volt rest, és a legjobb 16 között a Plzen elleni mérkőzést is zárt kapuk mögé rendelte, mi több, informális csatornákon kilátásba helyezte, újabb balhé esetén súlyosabb szankcióhoz nyúlnak. Továbbjutottak, újabb balhé nem volt.

A Sport24 információi szerint a FIFA hasonló, vagy tán még erősebb szigorral lép fel a visszaesők ellen.

A rendőrség is készül:

A budapesti rendőrfőkapitány szerdán délután öt órától fokozott ellenőrzést rendelt el vasárnap éjfélig az V., VII. és XIV. kerületben, illetve péntek egész napra a VI., VIII., IX., X. és XI. kerületben. A csütörtöki közlemény szerint a fokozott ellenőrzés célja a kerületekben megtartott rendezvényekkel összefüggésben a közlekedés biztonságát, a közterület rendjét veszélyeztető jogellenes cselekmények megelőzése, megakadályozása. A rendőrök igazoltathatnak, ruházatot és csomagot vizsgálhatnak át és a közbiztonságra veszélyt jelentő eszközöket, anyagokat lefoglalhatják.

Az MLSZ a stadionért és közvetlen környékéért felel, így az 56-osok terén felállított kivetítőnél történtekért is. Ugyanakkor a Carpathian Brigade névre hallgató, magát a válogatott független szurkolói csoportjaként megjelölő társaság a Puskás Stadion Dózsa György úti kapujához szervez kivetítős rendezvényt. Ez a helyszín cirka 100 méterre van a stadiontól, így – ismerve a vehemenciát simán előállhat az a helyzet, ami a Fenerbahcénál.

A FIFA szabályzata szerint zárt kapus mérkőzésen bármi, ami a mérkőzést közvetett vagy közvetlen módon megzavarhatja, a cselekmény súlyosságától függően újabb zárt kapus meccset vagy pontlevonást, végső soron kizárást von maga után.

Uraim, nem árt észnél lenni! Nincs kétség, nagy balhé esetén simán megteszik.

Vona Gábor is buzdít!

Vona Gábor, a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnöke szerdán tartott sajtótájékoztatót a magyar–román zárt kapus mérkőzés kapcsán: többek közt felhívta a sajtó munkatársainak figyelmét a kiegyensúlyozott tájékoztatásra, véleménye szerint ugyanis a média jelentős része csak az MLSZ által szervezett kivetítős rendezvényről ejtett szót, míg a magyar válogatott hivatalos szurkolói szervezete által szervezett rendezvényről nem számoltak be. Vona a Facebook-on is arra buzdít mindenkit, hogy menjen a Dózsa György útra szurkolni.

Itt a magyar labdarúgó-válogatott független szurkolói klubja, a Carpathian Brigade állít fel egy 7,5 méterszer 5 méteres óriáskivetítőt, a szurkolókat este hattól várják.

Vona szerint a válogatottnak arra van szüksége, hogy hallják a szurkolók hangját, érezzék a támogatást. Várakozásai szerint szurkolók tízezrei buzdítják majd a nemzeti tizenegyet a stadion mellől. Tudomásuk szerint óriási készülődés előzi meg a mérkőzést, több településről buszokat is indítanak majd a szurkolók. A szurkolókat arra kérte, hogy a pártjához köthető jelképeket, zászlókat hagyják otthon, a magyar és a székely zászlókat viszont nagy örömmel látja.

A hírek szerint Kaposváron, a város főterén is lesz kivetítő.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik