Foci

Mégsem lesz zárt kapu a magyar zászló elégetése miatt

foci (foci, )
foci (foci, )

Enyhítették a Rapid Bukarest labdarúgócsapatát sújtó ítéletet.

Mi is írtunk róla, hogy a Rapid Bukarest és a CFR Cluj kolozsvári bajnokiján a fővárosi drukkerek meggyújtottak egy magyar zászlót. Az ügy természetesen nem maradt megtorlatlanul, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) levélben kért tájékoztatást, a románok pedig azt a választ küldték, hogy a Rapidot 30 ezer lej megfizetésére (bő 2 millió forint) büntették, illetve egy zárt kapus bajnoki megrendezésével sújtották még a klubot.

A Rapid fellebbezett az ítélet ellen és sikerrel tette mindezt, mivel a Hivatásos Labdarúgó Liga (LPF) eltörölte a büntetés zárt kapus részét és csak a pénzbírság maradt érvényben.

A történteket Victor Ponta román miniszterelnök is közleményben ítélte el. Kijelentette, az efféle tetteket elutasítja a román társadalom. A kormányfő felszólította a csendőrséget, azonosítsa az elkövetőt, és a törvény szigorával járjon el vele szemben.

A román csendőrség már szerda este bejelentette, hogy azonosították a vétkes szurkolót. A 25 éves Cornel P. bukaresti lakos ellen büntetőeljárás indult diszkriminációra való felbujtás gyanújával, amit hat hónaptól három évig terjedő börtönbüntetéssel vagy bírsággal, és a sporteseményekről való, egytől négy évig terjedő eltiltással büntetnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik