Foci

Izraelben botlottak Cristiano Ronaldóék

portugália (portugál válogatott, cristiano ronaldo, pepe)
portugália (portugál válogatott, cristiano ronaldo, pepe)

Itt az első váratlan eredmény a vb-selejtezőnapon: a portugálok a 92. percben egyenlítettek Izraelben.

A négy meccs után veretlen és hibátlan oroszok mögött Izrael és Portugália állt a második helyen azonos pontszámmal az európai világbajnoki selejtezők F csoportjában.

Jobb gólarányuk miatt Izrael volt a második, és bár Bruno Alves már a második percben megszerezte a vezetést fejesével, Miguel Veloso passza után, félidőre már az izraeliek vezettek.

A Ramat Ganban megrendezett találkozón a Cristiano Ronaldóval a kezdőben felálló portugálok úgy játszottak, hogy utolsó négy meccsükön nem tudtak nyerni, így mindenképp virítaniuk kellett volna.

Ehhez képest a 70. percben már kétgólos hátrányban voltak. Két percre rá Cristiano Ronaldo adott gólpasszt Helder Postigának, így az utolsó negyedórára az izgalmak a korábbinál is magasabb szintre emelkedtek.

A 89. percben Fabio Coentrao még a felső lécre fejelte a labdát, előtte Postiga és Raul Meireles is próbálkozott. Aztán a négyperces hosszabbítás második percében Coentrao már nem hibázott, így a végeredmény némi meglepetésre: 3-3.

Ennek alighanem az Észak-Írországban vendégeskedő listavezető oroszok örülnek a leginkább. Azzal a meccsel kapcsolatos hír, hogy a sűrű havazás miatt egy nappal később, szombaton játsszák le a találkozót Belfastban.

Eredmény – világbajnoki selejtező, 5. forduló:
Izrael – Portugália 3-3 (2-1)
gólszerzők: Hemed (24.), Ben Basat (40.), Gershon (70.), illetve Bruno Alves (2.), Postiga (72.), Fabio Coentrao (90+2.)

Videó – Portugália meglepetésre csak ikszelt:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik