Foci

Aczélnak jogosan mondtak fel Szombathelyen

Aczél Zoltán (Aczél Zoltán)
Aczél Zoltán (Aczél Zoltán)

A Szombathelyi Törvényszék jogerősen kimondta, hogy a Haladást működtető társaság joggal mondott fel a trénernek.

Aczél Zoltán azért fordult bírósághoz az ügyben, mert szerinte jogtalanul kellett távoznia azonnali hatállyal Szombathelyről. A szakember a szerződése hátralévő összegét (13,6 millió forintot) szerette volna megkapni, ám a bíróság már tavaly októberben, első fokon megalapozottnak találta a labdarúgó kft. tulajdonosi taggyűlésének határozatát.

Aczél, miután egyeztetett az ügyvédjeivel, megfellebbezte az ítéletet, ám a dr. Hoós Tibor vezette bírói tanács másodfokon helybenhagyta a korábbi ítéletet.

„Az indoklás szerint helyes tényállást állapított meg a Szombathelyi Munkaügyi Bíróság, abból okszerű következtetést vont, s a másodfokú bíróság szerint az érdemi döntést is törvényesnek állapította meg. Dr. Hoós Tibor kiemelte: Aczél Zoltánt meggyanúsították az előző edzői munkájával kapcsolatban elkövetett visszaélésszerű cselekmények miatt, s ez a legsúlyosabb bűncselekmény, amit egy edző a munkája során elkövethet” – írja a vaol.hu.

A trénert még 2011 decemberében, bundaügy kapcsán vették őrizetbe, majd helyezték előzetes letartóztatásba. Azóta már szabadlábon van, és az év elején Szigetszentmiklóson pályaedzői munkát is vállalt, ám kinevezése után nem sokkal, a felfokozott médiafigyelem miatt otthagyta az SzTK-t.

Varga M. Péter, Aczél jogi képviselője elmondta, az írásos verdikt kézhezvételét követően várhatóan felülvizsgálati kérelemmel élnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik