Foci

Végre valamiben egyetértenek a pártvezérek

bajnaiorbanmesterhazy (bajnai gordo, orbán viktor, mesterházy attila, )
bajnaiorbanmesterhazy (bajnai gordo, orbán viktor, mesterházy attila, )

Kíváncsiak voltunk, a különböző pártok vezetői hol tekintik meg a péntek esti, a nagyközönség számára zártkapus Magyarország–Románia labdarúgó-világbajnoki selejtezőt.

Péntek este olyan eset áll elő a magyar politikában, ami az utóbbi években szinte elképzelhetetlen volt: ha rövid időre is – cirka bő két órára –, de a magyar pártvezérek szinte biztosan egy témával foglalkoznak.

Ráadásul egy platformon állnak majd: szurkolnak a magyar labdarúgó-válogatottnak. Mert így vagy úgy, de tutira nézni fogják a magyar–román meccset.

Normál esetben tán együtt feszítenének a VIP-páholyban, de mivel a mérkőzést a FIFA zárt kapuk mögé rendelte, ezt nem tehetik meg. Kérdés: ki hol nézi a 2014-es világbajnokságon való részvétel miatt rendkívül fontos mérkőzést?

Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke rendkívül szűkszavúan válaszolt: „Rengeteg dolga van a miniszterelnöknek a héten, így ezzel még nem tudott foglalkozni.” Persze, ahogy ismerjük Orbán Viktor sportágszeretetét, egészen biztosan szorít időt a szurkolásra.

Mesterházy Attila (MSZP) helyett Csernyánszky Judit válaszolt kérdésünkre. A pártelnök még nem döntötte el, de elképzelhető, hogy a fiával nézi meg a meccset, vagy baráti társaságban.”

„A mérkőzés napján Bajnai Gordon Salgótarjánba látogat, ahol lakossági fórumot tart. A meccs ideje alatt várhatóan éppen hazafelé utazik, így a mérkőzésről szóló tudósítást mobiltelefonján fogja követni. (Az autót nem Bajnai Gordon vezeti.)” Ez áll az Együtt 2014 sajtófőnökének, Rácz Krisztinának rövid válaszában.

Vona Gábor a Jobbik szerdai sajtóközleményében jelentette be: “magánemberként a Jobbik több politikusa, így éna is részt veszek a péntek esti Dózsa György úti rendezvényen, felszólítjuk ugyanakkor a szimpatizánsokat, hogy pártjelvények és pártzászlók nélkül, kizárólag magyar, vagy székely jelképekkel felszerelkezve szurkoljanak a válogatottnak.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik