Foci

Apja miatt esdekel az Arsenal kapusa

Wojciech Szcseszny édesapja beszólt Arsene Wengernek, amiért a kapus most bocsánatot kért a londoni labdarúgócsapattól.

Kínos szituációba keveredett Wojciech Szczesny, az Arsenal és a lengyel válogatott kapusa. Édesapja ugyanis nyilatkozott, méghozzá azért, mert a fia az utóbbi időben kegyvesztett lett.

A Bayern München elleni Bajnokok Ligája nyolcaddöntő-visszavágón (2-0, de kiesés), valamint a Swansea elleni idegenbeli bajnokin (2-0) a szintén lengyel Lukas Fabianski állt az Ágyúsok kapujában.

Maciej Szczesny, a játékos édesapja Arsene Wenger menedzsert okolta azért, hogy fia elvesztette a csúcsformáját.

“Wenger elkezdte keresni a csapat rossz szereplése okán a bűnbakot. Ez nem a helyes út egy menedzser esetében” – így az apuka.

“Wojciechnek két súlyos sérülése volt. Tavaly két alkalommal is, áprilisban és májusban is úgy játszott, hogy sérült volt. Nem akarta vállalni a játékot, de Wenger ragaszkodott hozzá. A játékosok egészségével játszik. Aztán augusztusban a lába sérült meg, mégis gyorsan újra játszott. Kérdem én, sérülés után azonnal hogy lehet csúcsformába kerülni?” – tette fel a kérdést az egyébként hétszeres válogatott kapus édesapa.

Arsene Wenger mentális okokra hivatkozva hagyta ki az elmúlt két meccsen a kapust a csapatból. “Azt gondolom, a fiam legalább még tíz évig első számú kapus lehet az Arsenalban, ha visszanyeri a formáját” – tette hozzá Szczesny-papa.

A szavak, amelyek Angliában felettébb merésznek számítanak, lépésre kényszerítették a játékost, aki így nyilatkozott csütörtökön:

“Szeretnék bocsánatot kérni édesapám azon mondataiért, amelyek a lengyel és az angol lapokban megjelentek. Tisztelem őt, de nem értek vele egyet. Tiszteletlen volt az általam imádott klubbal szemben. Hét éve vagyok az Arsenal tagja, és mindig tiszteletben tartottam a csapatot, a menedzsert, a szakmai stábot és a szurkolókat is.

Mindig úgy éreztem, hogy mindannyian támogattak a csapatban, beleértve Arsene Wengert is. Büszke vagyok rá, hogy az Arsenalban játszom, és a jövőmet is itt képzelem el” – mondta Wojciech Szczesny.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik