Foci

Megvan, ki és mennyiért építi a Fradi stadionját

albert-stadion(960x640).jpg (albert stadion, )
albert-stadion(960x640).jpg (albert stadion, )

A zöld-fehér klub több mint 13 milliárd forintból kap új stadiont.

A Ferencváros labdarúgócsapatának weboldala szerdán közölte a hírt, ki építi fel az új Albert Flórián Stadiont. Merthogy újat kap a zöld-fehér klub.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. számolt be arról, hogy a legolcsóbb ajánlatot fogadták el:

Az új stadion beruházójaként kijelölt, a közbeszerzési eljárást lefolytató Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. a legolcsóbb árat és a legjobb szakmai ajánlatot benyújtó Market Építő Zrt.-vel generál-kivitelezési szerződést kötött. A munkaterület átadása megkezdődött. A nyertes ajánlat összege 13 488 488 019 forint.

A stadionnak 2014 őszére kell elkészülnie. Késedelem esetén a kivitelező napi 67,5 millió forint kötbért köteles megfizetni. A hibátlan teljesítés biztosítékaként a kivitelező 675 millió forint értékű, indoklás nélkül egyoldalúan készpénzre váltható bankgaranciát adott át a magyar államnak. A közbeszerzési eljárás egyetlen szakaszában sem volt jogorvoslati kérelem” – szól a közlemény.

A Ferencváros vasárnap a CFR Cluj elleni mérkőzéssel búcsúzik a jelenlegi Albert Stadiontól, utána a Puskás Ferenc Stadionban játssza majd a hazai mérkőzéseit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik