Foci

Mégis piros-fehér-zöld zászlók előtt játszhat a válogatott?

magyar-szurkolok(210x140)(4).jpg (magyar szurkolók)
magyar-szurkolok(210x140)(4).jpg (magyar szurkolók)

A szurkolók egy csoportja annak ellenére zászlókkal, drapériákkal díszítené fel a Magyarország–Románia válogatott labdarúgó-mérkőzés helyszínét, hogy nem lehetnek ott. Az MLSZ a FIFA-hoz fordult.

Nem kétséges, leleményes nép a magyar. A csakfoci.hu információi szerint az MLSZ állásfoglalást kért a nemzetközi szövetségtől arra vonatkozóan, hogy a szurkolók zászlóikkal, drapériáikkal „befesthetik-e” a Puskás Ferenc Stadiont annak ellenére, hogy a mérkőzést zárt kapuk mellett, nézők nélkül kell lebonyolítani. Így a FIFA válaszától függ, hogy a csapatok és a szűk 430 kiváltságos szürke, teljesen hangulattalan lelátók előtt játszik pénteken este, vagy otthonosabb, a hazai színeknek köszönhetően piros-fehér-zöld környezet várja majd őket.

Az MLSZ-szabályokkal ellentétben a FIFA-nak amúgy nincs külön rendelete ilyen esetre, így akár a szövetség be is vállalhatná a kockázatot, hiszen amire nincs tiltás, azt kvázi lehet. Hogy lesz-e döntés péntek estig, ergo lesz-e idő feldíszíteni a stadiont, azt nem tudni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik