Foci

Bántó bakiparádé a válogatottal készült riportban

ATV (atv)
ATV (atv)

Az MLSZ hétfői Telkiben megtartott sajtótájékoztatója ad témát bőven. Kedden magunk is beszámoltunk a Szalai Ádámot ért "magyaros negatívizmusról", most az ugyanott készült televíziós riportban találtunk néhány, a sportág számára méltatlan tévedést.

Sokszor és jogosan panaszkodunk sportberkekben, hogy a kereskedelmi televíziók egyáltalán nem közölnek sporthíreket, vagy ha igen kizárólag akkor, ha valami oltári nagy balhé van. Az ATV próbálkozása a magyar-román válogatott meccs előtt ilyen szempontból mindenképpen dícsérendő.

Megjelentek például az amúgy minden szempontból pikáns találkozó előtt rendezett sajtótájékoztatón, megkérdezték a kapitányt is, majd bőségesnek mondható 2 perc 42 másodpercben számoltak be minderről.

A baj ott kezdődött, hogy a riportban Bogdán Árpádként emlegetik a válogatott kapusát Bogdán Ádámot, szerintük legutóbb Hrutka János 1988-ban – 13 évesen és 353 naposan!!! – bombázott szabadrúgásból a román csapat kapujába – persze mindez 10 évvel később,1998-ban történt.

A riportban elhangzik az is, hogy győzelem esetén pontszámban “beérhetjük” a román csapatot. Ezzel szemben a tény az, hogy pontegyenlőség van most is, a magyar és a román válogatottnak egyaránt 9 pontja van, ráadásul jobb gólarányunknak köszönhetően mi állunk a második helyen. A győzelem esetén hárompontos előnyre teszünk szert velük szemben vagy fordítva.

Arról már ne is beszéljünk, hogy a felvezetésben a kedves bemondónő állítása szerint “a csapat nagyon fogadkozott, szerintük hárompontos mérkőzés lesz” a pénteki.

Végül is igaza van. A győzelemért három pontot adnak ebben a sportágban…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik