Foci

Szögre akasztja a stoplist a csodagyerek

michael owen (michael owen, )
michael owen (michael owen, )

A szezon végén befejezi pályafutását Michael Owen, az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő Stoke City aranylabdás futballistája.

„Úgy érzem, eljött az ideje annak, hogy leengedjem a függönyt a pályafutásom végén”írta saját honlapján a 33 éves csatár, aki 2001-ben, még a Liverpool játékosaként érdemelte ki a France Football által odaítélt Aranylabdát.

Michael Owen mindössze 17 évesen robbant be a futball világába, valóságos csodagyerekként tartották számon. Gyorsaságával, ütemérzékével és gólérzékenységével tűnt ki a többiek közül. A Premier League-ben Liverpoolban, a Vörösök csapatában debütált, egy évvel később a franciaországi világbajnokságon az angol válogatottban is szerephez jutott, az argentinok elleni, büntetőpárbajban elvesztett nyolcaddöntőben a torna egyik legszebb gólját szerezte.

Owen 2004-ben a Real Madridhoz szerződött, de a galaktikusoknál eltöltött egy év alatt nem tudott magának állandó helyet kiharcolni a kezdőcsapatban. E döntés, illetve a pályáját kísérő sok sérülés megtörte karrierjét. Ezt követően a Newcastle Unitedben, majd a Manchester Unitedben futballozott. Tavaly igazolt a Stoke Cityhez, hét mérkőzésen egyszer volt eredményes.

Owen válogatottbeli mutatója ennek ellenére lenyűgöző: 89 alkalommal viselte az angol nemzeti mezt és 40 gólt szerzett.

Honlapján közzétett sorai végén apjának üzen: „Öreg haver, megcsináltuk! Legjobb időszakomban a világ legjobb védőit tarthattam nyomás alatt. Nélküled ezt nem tudtam volna megcsinálni. ”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik