Foci

Magyar zászlót égettek Kolozsváron, az MLSZ levelet írt

Magyar zászló (zászló, )
Magyar zászló (zászló, )

A Rapid Bucuresti labdarúgócsapatának szurkolói a kolozsvári CFR elleni vasárnapi meccsen egy magyar trikolórt is felgyújtottak.

A stiridesport.ro portál fényképet is közölt arról, amint a lelátókat elválasztó drótkerítésre akasztott magyar zászló égni kezd, megjegyezvén, hogy a bukaresti szurkolók a kolozsvári CFR zászlaját is meggyújtották a mérkőzés elején.

A kolozsvári CFR-t elsősorban Pászkány Árpád magyar nemzetiségű tulajdonosa miatt tekintik egyesek magyar csapatnak, de az is az együttes magyar kötődéseit sugallja, hogy a törzsszurkolói olykor magyarul is eléneklik a csapatot biztató rigmusokat.

Az MLSZ levelet írt a románoknak

A Magyar Labdarúgó Szövetség hivatalos levélben fordult a román labdarúgó-szövetséghez a szélsőséges szurkolói megnyilvánulások, és a magyar zászló elégetése kapcsán.

A szövetség tájékoztatást kért a fegyelmi jogkör gyakorlójától arról, hogy a történések kapcsán indult-e fegyelmi eljárás, és ha igen, az milyen eredménnyel végződött, követte-e bármilyen felelősségre vonás.

A Magyar Labdarúgó Szövetség álláspontja szerint egymás kölcsönös tisztelete a sport egyik alapértéke, ezért az ilyen nemkívánatos, a nemzeti érzékenységet sértő incidensek – legyenek azok bármely oldalról –, súlyosan sértik a fair play szellemét.

Az ehhez hasonló cselekmények száműzése a stadionokból – összhangban az UEFA és a FIFA irányelveivel – közös érdek és feladat.

Más kérdés, hogy a 37-es játékoskeretben csak egy magyarországi (a régóta sérülésekkel bajlódó Vass Ádám) és két erdélyi magyar játékos (Sepsi László és Veres Szilárd) szerepel. A csapat gerincét a Portugáliából és Dél-Amerikából igazolt játékosok adják.

A mostani sorozatban is Bajnokok Ligája-résztvevő kolozsvári CFR vasárnap a Ferencvárossal játszik barátságos találkozót – ez lesz az Albert Stadion búcsúztatója.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik