Foci

Cruyff belemart Mourinhóba

Johan Cruyff  (johan cruyff, )
Johan Cruyff  (johan cruyff, )

A holland aranylabdás, későbbi Barcelona-edző biztosra ment, ott rúgott Mourinhóba, ahol egészen biztosan nem tud védekezni.

A Barcelona egykori remek edzője, akinek a nevéhez, munkásságához köti mindenki a klub kétezres évekbeli sikerszériáját, egy rádióinterjúban tért ki a Real MadridBarcelona párharcra és Jose Mourinhóra. Ebből az interjúból idézett a spanyol sportoldal, a marca.com mai száma.

Johan Cruyff decemberben még azt mondta, hogy óriási a különbség a Barcelona és a Real között (az előbbi javára persze), míg most azt állítja, a Real Madrid megtalálta a képletet ahhoz, hogy legyőzze a Barcelonát. Ennek ellenére belemart a Real portugál edzőjébe, Mourinhóba.

„Nagyon jó edző, de soha nem futballozott magas szinten, és ez látszik is a gondolkodásán, a csapatain. Azok számára, akik játékosként és edzőként is részt vesznek ilyen szintű meccseken, látják ezt. Persze ez nem jelenti azt, hogy MU nem jó edző” állította Cruyff, és kétségtelen, ez ellen a tény ellen nem tud semmit felhozni a Special 1.

A holland szakember állítását Luka Modriccal példálózva támasztotta alá. „Mourinho ki tuja hozni a maximumot játékosaiból, de túlzottan leszabályozza őket, nagyobb szabadságra lenne szükségük. Modric például nagyszerű futballista, még sem találja a helyét a pályán, a csapatban” értékelt Cruyff.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik