Foci

Brutális szabálytalanság miatt háborog Anglia

Massadio Haidara (massadio haidara)
Massadio Haidara (massadio haidara)

Massadio Haidarát, a Newcastle labdarúgócsapatának játékosát pár perc perc után kellett lecserélni a Wigan elleni bajnokin.

Amint arról mi is írtunk, a Wigan egy utolsó pillanatokban esett góllal nyert a Newcastle ellen a vasárnapi bajnokin. Massadio Haidara már a 13. percben beszállt a vendég Szarkákhoz a kispadról, a megsérülő Debuchyt váltotta.

Igen ám, csakhogy a fiatal francia balbekket is le kellett kapni nem sokkal később a pályáról, mivel egy brutális belépő elszenvedője volt. A húszesztendős játékos és a hazaiak focistája, Callum McManaman egyszerre rajtoltak egy labdára, a csatár elkésett egy ütemet, ám ez sem gátolta meg abban, hogy nyújtott lábbal beleszálljon ellenfele térdébe…

A „legszebb” az egészben, hogy a játékvezető nem fújt semmit, így nemhogy piros lapot nem kapott az elkövető, de még csak szabadrúgást sem rúghatott a Newcastle. Az angol sajtó háborog az eset miatt, és nem is annyira Mark Halsey játékvezető fejét követelik, sokkal inkább az egyik asszisztensét szidják, aki az egyik fotó tanúsága szerint végignézte az egész jelenetsort, mégsem jelzett semmit.

Videó – Ezt a szabálytalanságot engedték tovább:

„Borzalmas szabálytalanság volt, ez több tíz méterről is látszott. Egy játékosom a kórházba került – ez sokkal rosszabb érzés, mint a vereség” – mondta Alan Pardew, a Szarkák menedzsere. Szavai szerint hosszabb kihagyás is várhat Haidarára, mert egy elég komoly zúzódás van a térdén, és a szalagjai is megsérülhettek.

Roberto Martinez, a Wigan menedzsere McManaman védelmére kelt, mondván, ez benne van a játékban, és a csatár biztosan nem akart sérülést okozni. Martinez abban is bízik, hogy az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) nem fogja utólag eltiltani a labdarúgót.

A szigetországi lapok egyöntetűen arról írnak, hogy az eset biztosan az FA elé kerül, és a játékvezető, valamint McManaman is szankciókra számíthat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik