Foci

Bejáratott légiósok érkeznek a válogatottba

szabics imre (szabics imre, )
szabics imre (szabics imre, )

A magyar labdarúgó-válogatottba behívott 12 légiós közül csak ketten nem játszottak tétmecset a múlt héten. Szabics Imre és Hajnal Tamás ráadásul gólt is szerzett.

Ez a hét már a Románia elleni világbajnoki-selejtezőről szól, pénteken ugyanis a Puskás Ferencben a nagy rivális ellen lép pályára Egervári Sándor csapata. Mint ismert, a nemzetközi labdarúgó Szövetség (FIFA) döntése értelmében zárt kapuk mögött kell megrendezni a nagyon fontos mérkőzést, a honi szövetség (MLSZ) pedig hiába fordult a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS), a büntetés érvényben maradt.

Na, de nézzük mi a helyzet a válogatott játékosokkal. A hazánkat sújtó ítéletidő miatt nem meglepő módon a teljes hétvégi fordulót törölte az MLSZ. Mindez azt is jelenti, hogy a keret fele, azaz 12 labdarúgó játék helyett pihent a hétvégén.

Sőt, a 12 légiós közül ketten szintén nem játszottak tétmeccset a múlt héten, Bogdán Ádám kisebb sérülése után még csak a kispadon foglalt helyet a Boltonban, míg Varga Józsefet nem nevezték a Greuther Fürth legutóbbi bajnokijára. A többi tíz labdarúgó ugyanakkor pályára lépett az elmúlt napokban, a Sturm Grazban a sérülésből visszatérő, ezért mindössze tíz percet játszó Szabics Imre, valamint az VfB Stuttgart színeiben az Európa Ligában kezdőként játszó Hajnal Tamás gólt is szerzett.

A hétvégi bajnokikon Király Gábor, Megyeri Balázs, Korcsmár Zsolt, Vanczák Vilmos, Dzsudzsák Balázs, Pintér Ádám és Szalai Ádám is kezdőként játszott, Koman Vladimir pedig a kispadról beszállva próbálta segíteni a Krasznodart.

A magyar labdarúgó-válogatott kerete
kapusok: Bogdán Ádám (Bolton Wanderers), Király Gábor (1860 München), Megyeri Balázs (Olimpiakosz)

védők: Varga József (Greuther Fürth), Vanczák Vilmos (Sion), Korcsmár Zsolt (Brann Bergen), Mészáros Norbert (DVSC-TEVA), Guzmics Richárd (Szombathelyi Haladás), Lipták Zoltán (Győri ETO FC), Kádár Tamás (Diósgyőri VTK), Halmosi Péter (Szombathelyi Haladás)

középpályások: Gyurcsó Ádám (Videoton FC), Koman Vladimir (FK Krasnodar), Hajnal Tamás (VfB Stuttgart), Pintér Ádám (Real Zaragoza), Elek Ákos (Diósgyőri VTK), Pátkai Máté (Győri ETO FC), Szakály Péter (DVSC-TEVA), Dzsudzsák Balázs (Dinamo Moszkva)

támadók: Szalai Ádám (FSV Mainz 05), Szabics Imre (Sturm Graz), Böde Dániel (Ferencváros), Rudolf Gergely (Diósgyőri VTK), Kovács István (Videoton FC)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik