Foci

Újra Balotelli volt a Milan nyerőembere

Mario Balotelli (mario balotelli, )
Mario Balotelli (mario balotelli, )

Az olasz válogatott csatár duplájával nyert a lombard focicsapat a Palermo ellen. Elmarad az esti Sampdoria-Internazionale ütközet.

A sereghajtó látogatott vasárnap kora délután a San Siróba, a szicíliai együttes ráadásul 14 forduló óta nyeretlen, így a Bajnokok Ligája küzdelmeitől a hét közben búcsúzó Milannak kötelező volt a győzelem begyűjtése. Mario Balotelli már igen korán gondoskodott arról, hogy meglegyen a három pont, ugyanis a 9. percben bevágta a saját maga által kiharcolt büntetőt.

Innentől kezdve a hazai kissé visszavettek a tempóból, igaz a Palermo sem állította megoldhatatlan feladat elé a milánói védelmet. Abbiatinak azért így is be kellett mutatnia egy bravúrt a második felvonás elején, Paulo Dybala próbálkozását hatástalanította szép mozdulattal. Balotelli a 66. percben lőtte meg saját maga és csapata második találatát (egy kapusról kivágódó labdát bikázott közelről a kapuba), a kedvét vesztő Palermótól végül a szépítésre sem futotta.

A Milant üldöző Fiorentina is nyerni tudott, igaz a Genoa azért megnehezítette a Viola dolgát. A Tőzsér Dánielt kezdőként egy félidőn át bevető vendégek kétszer is egyenlíteni tudtak Firenzében, ám Bertolacci kiállítása, majd Cassani öngólja megpecsételte a sorsukat, 3-2 lett a meccs vége.

A második helyen álló Napoli is nyerni tudott, a duplázó Cavani vezette hazaiak 3-2-re nyertek az Atalanta ellen. A nápolyiak hátránya még így is kilenc pont a listavezető Juventus mögött.

A Chievo a kiesőjelölt Pescarát verte, a Siena és a Cagliari pedig nem bírt egymással.

A napi programból – a vendégcsapat kérésére – törölték a 20.45-re kiírt Sampdoria-Internazionale mérkőzést az észak-itáliát sújtó rossz időjárás, a heves esőzés és havazás miatt.

Eredmények – Serie A, 29. forduló

AC Milan – Palermo 2-0 (1-0)
Gólszerző: Balotelli (9. – 11-esből, 66.)

Fiorentina – Genoa 3-2 (1-0)
Gólszerzők: Aquilani (33.), Cuadrado (62.), Cassani (77. – öngól) illetve Portanova (58.), Antonelli (69.)
Piros lap: Bertolacci (75.)

Napoli – Atalanta 3-2 1-1)
Gólszerzők: Cavani (4. – 11-esből, 65.), Pandev (81.) illetve Cannavaro (31. – öngól), Denis (73.)

Siena – Cagliari 0-0

Pescara – Chievo 0-2 (0-0)
Gólszerzők: Stoian (88.), Thereau (90+3.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik