Foci

Szalai ismét gól nélkül maradt, gálázott a Dortmund

szalai ádám (szalai ádám, )
szalai ádám (szalai ádám, )

A Mainz labdarúgócsapata 0-0-s döntetlent játszott a Hoffenheim otthonában a labdarúgó Bundesliga szombati játéknapján. A Borussia Dortmund 5-1-el küldte haza a Freiburgot.

Szalai Ádám és a Mainz a kiesés ellen menekülő Hoffenheim otthonába látogatott, ám a két együttes felejthető első félidőt produkált, gól pedig nem esett az első negyvenöt percben. A második felvonásban már jöhetett volna a vendégek vezető találata, Szalai és Parker játszottak össze egymással szépen, ám utóbbi lövését bravúrral védte Gomes kapus.

A folytatásban sem változott az állás, a Mainz nyolcadszor is döntetlent játszott a szezonban. A 84. percben lecserélt Szalai Ádám immáron öt bajnokin maradt lőtt gól nélkül, legutóbb az Augsburg ellen köszönt be.

A címvédő Borussia Dortmund elég álmosan kezdett hazai pályán a meglepően jól szereplő Freiburg ellen, a vendégek pedig ki is használták ezt, a 28. percben vezetést szereztek. Az addig nem túl sokat mutató BvB ugyanakkor nagyon megnyomta a felvonás végét és szűk négy perc alatt hármat lőtt (ebből kettőt Lewandowski vállalt magára), így a sárga-feketék a szünet előtt eldöntötték a mérkőzést. A második játékrészben további kettőt lőtt a vendéglátó, a Freiburg így egy hét leforgása alatt másodszor kapott egy ötöst, 5-1 lett a végeredmény.

Stieber Zoltán sérülés, Varga József pedig edzői döntés következtében maradt ki a sereghajtó Fürth együtteséből, amely a Werder Bremen otthonában vendégszerepelt szombaton. A gólnélküli első félidőt követően Hunt büntetőből szerzett vezetést a hazaiaknak, ám Furstner, majd a Varga helyett a kezdőbe bekerülő Petsos révén fordítani tudott az SpVgg. A pontokon végül osztoztak a felek, Hunt értékesített egy újabb tizenegyest.

A Schalke egy 3-0-s zakóba szaladt bele a Nürnberg otthonában, míg a Hamburg otthon kapott ki a kiesés ellen menekülő Augsburgtól. A hazaiak a meccs hajrájában tíz emberrel játszottak.

Eredmények – Bundesliga, 26. forduló

Hoffenheim – Mainz 0-0

Borussia Dortmund – Freiburg 5-1 (3-1)
Gólszerzők: Lewandowski (41., 45.), Sahin (44., 72.), Bittencourt (78.) illetve Schmid (28.)

Werder Bremen – Greuther Fürth 2-2 (0-0)
Gólszerzők: Hunt (47., 70. – mindkettőt 11-esből) illetve Furstner (56.), Petsos (62.)

Nürnberg – Schalke 04 3-0 (1-0)
Gólszerzők: Feulner (31.), Esswein (69.), Frantz (87.)

Hamburg – Augsburg 0-1 (0-1)
Gólszerző: Callsen-Bracker (8.)
Piros lap: Beister (80.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik